La zi

Românii preferă Roma, Viena şi Paris

paris_revelion_96772800În noaptea dintre ani, românii cu un anumit statut social preferă să se regăsească în câteva dintre capitalele celebre ale bătrânului continent. Astfel, conaţionalii noştri care nu trăiesc din două salarii minime pe economie petrec revelionul cu precădere la Roma. De ce? Pentru că este o locaţie ieftină atât datorită transportului low cost, cât şi a tarifelor hoteliere scăzute. De asemenea, Parisul şi Viena sunt destinaţii preferate, atât pentru oraşele în sine, cât şi pentru reducerile pe care le fac magazinele în perioada sărbătorilor de iarnă.

Printre destinaţiile alese de către cetăţenii ţării noastre pentru a-şi petrece revelionul în afara graniţelor se mai regăsesc Istanbulul, Barcelona, Dubaiul, Berlinul, Milano şi Lisabona. Turiştii aleg în general un sejur de 4 nopţi, tariful ajungând undeva la aproape 450 euro per persoană.

A nu se considera însă că nivelul nostru de trai a crescut exponenţial în ultimii ani, iar burghezia românească, vezi Doamne, a prins cheag. Nu, adevărul este unul mult mai simplu. O scurtă vacanţă în străinătate, în perioada sărbătorilor de iarnă, este mai ieftină decât în staţiunile montane româneşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!