Eveniment

Românii şi bulgarii nu sunt doriţi nici în Germania

2088521După ce Marea Britanie a realizat tot soiul de clipuri cu pericolul pe care l-ar putea reprezenta imigrările masive ale românilor şi bulgarilor în Insulă, iată că nici în Germania, noi şi vecinii de la Dunăre nu suntem tocmai doriţi.
La doar trei zile de la deschiderea completă a pieţei muncii în Germania, cancelarul Angela Merkel şi partidul de coaliţie, SPD, încearcă să calmeze o polemică declanşată de conservatorii bavarezi vizavi de o posibilă imigrare masivă a românilor şi bulgarilor.
Miercuri, 8 ianuarie, Guvernul reunit pentru prima dată în acest an în Consiliu de Miniştri va analiza în mod obiectiv subiectul, fiind de aşteptat, printre altele, să se cadă de acord asupra unor măsuri mai severe împotriva celor care fraudează ajutoarele sociale.
În principiu, nemţii se tem de un aflux masiv de sosiri ale românilor şi bulgarilor în zonele din apropierea Berlinului şi a Duisburgului, zone care se confruntă cu importante probleme privind sărăcia. Temerile germanilor rezidă în faimosul sistem social foarte generos din ţara lor, în special în ceea ce priveşte alocaţiile pentru familiile cu mulţi copii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!