Actualitate Social

Amenzi usturătoare pentru şoferii care au trecut prin Giurgiu, de sărbători. La cât se ridică valoarea totală a sancţiunilor?

radar-politie 
Peste 700 de amenzi au fost date de poliţiştii rutieri giurgiuveni, în perioada 30 decembrie 2013- 5 ianuarie 2014, în cadrul unor controale rutiere.
Oamenii legii anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că valoarea amenzilor se ridică la aproape 200.000 de lei.
Peste 400 de sancţiuni contravenţionale au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, 77 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu au purtat centura de siguranţă, iar restul sancţiunilor au fost aplicate pentru alte abateri.
În plus, mai anunţă cei de la Poliţia Giurgiu, în perioada amintită, au fost amendaţi 7 biciclişti şi 2 pietoni pentru încălcarea normelor rutiere.
„Poliţiştii rutieri au reţinut 7 certificate de înmatriculare şi 22 permise de conducere, din care 6 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 6 pentru neacordare de prioritate, 2 pentru depăşiri neregulamentare, iar restul pentru alte încălcări ale dispoziţiilor legale privind circulaţia pe drumurile publice”, este precizat în comunicatul IJP Giurgiu.
În cadrul unei ample acţiuni, desfăşurate pe 5 ianuarie, pentru prevenirea implicării participanţilor la trafic în evenimente rutiere şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe principalele drumuri naţionale din judeţul Giurgiu, poliţiştii rutieri au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale , din care 125 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 10 pentru lipsa centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri.
„Deşi au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză, totuşi doar cinci conducători auto au depăşit viteza legală cu peste 41 de km/h, nefiind însă cazuri de depăşire a vitezei care să atragă măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Giurgiu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!