Actualitate Economic La zi

S-AU CONTRAT DEGEABA: Portul Giurgiu rămâne la cine a fost şi până acum

photo-1Când doi se „ceartă”, îi linişteşte Ministerul Transporturilor.
Portul Giurgiu nu va trece nici la Primărie, nici la Consiliul Judeţean, ci va rămâne în administrarea autorităţilor centrale. Anunţul oficial a fost făcut de directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale(APDF) Giurgiu, Matei Cristian, în conferinţă de presă, joi, 14 noiembrie.
Astfel, potrivit şefului APDF, cei de la centru au analizat mai bine situaţia şi au hotărât că e mai bine ca Portul Giurgiu să „plece”… nicăieri, din cauza sau datorită(cum consideraţi), a proiectelor europene aflate în derulare.
Dacă s-ar produce descentralizarea în acest caz, proiectele ar trebui luate de la zero, iar acest lucru ar putea să însemne că vor deveni neeligibile.
Luna trecută, consilierii judeţeni erau de acord cu avizul de principiu pentru preluarea Portului Giurgiu în administrarea CJ, iar, la scurt timp, şi cei din Consiliul Municipal făceau acelaşi lucru. Conducerea judeţului susţinea că îl merită pentru că îl poate dezvolta, conducerea Primăriei considera că îl merită în primul rând pentru că e pe tarlaua sa.
Unii, puţini, ce-i drept, spuneau că doar printr-o asociere între cele două instituţii ar fi putut fi realizată pe de-o parte administrarea, iar pe de altă parte dezvoltarea.
Oricum, şi mai puţini au fost cei care încă de la începutul discuţiilor au spus că trecerea Portului în administrarea Consiliului sau Primăriei va fi foarte greu de realizat tocmai pentru că există proiecte europene în derulare acolo.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!