UPDATE: Membrii echipajului navei de croazieră „Steaua Dunării” au abandonat protestul. Unul dintre ei ne-a declarat telefonic faptul că au decis să meargă acasă, însă tot nu au primit vreun răspuns la solicitarea lor. Nu li s-a spus când vor primi banii şi nici nu a venit la Giurgiu vreun reprezentant al firmei din Zimnicea.
Pe de altă parte, surse din Giurgiu Nav(fosta societate mamă, cea care deţinea odinioară inclusiv vasul „Steaua Dunării”) ne-au declarat că, potrivit contractului lor, angajaţii ar trebui să îşi ia banii până pe 14 noiembrie.
Însă, membrii echipajului ne-au spus, în timpul protestului că, anul trecut, indemnizaţia pe luna octombrie au luat-o abia peste jumătate de an. De altfel, publicaţia noastră a prezentat şi cazul a patru foşti salariaţi ai Giurgiu Nav(societate tot sub patronajul lui Ioan Niculae), care au ameninţat că vor da societatea în judecată pentru că nu şi-au luat indemnizaţia pe luna octombrie 2012.
Articolul respectiv îl puteţi găsi aici: https://informatiadegiurgiu.ro/exclusiv-fosti-angajati-ai-giurgiu-nav-sa-ameninta-ca-vor-da-societatea-in-judecata/
În ceea ce priveşte prezenţa poliţiştilor giurgiuveni la manifestaţia spontană, purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, comisar Cristian Şuţă, ne-a declarat că nu a fost nevoie de intervenţie, pentru că spiritele s-au calmat într-un final.
Vă reamintim că membrii echipajului navei de croazieră „Steaua Dunării” au protestat vineri, 1 noiembrie, la prânz, refuzând să părăsească nava, pentru că nu şi-au luat indemnizaţiile pe ultima lună de lucru. Ei s-au întors în ziua menţionată dintr-o cursă de 7 luni, în Germania. Nava de croazieră aparţine firmei lui Ioan Niculae, SC Steaua Dunării International Turism SRL, cu sediul la Zimnicea.
Este vorba despre 52 de oameni din întreaga ţară, membri ai echipajului, care au de recuperat în medie 700 de euro de persoană, reprezentând indemnizaţia de străinătate.
Oamenii au chemat presa pentru că, susţin ei, ar fi fost trimişi peste ei mai mulţi bodyguarzi ai omului de afaceri, care nu le-ar fi dat voie să îşi scoată bagajele din vasul de croazieră. De altfel, căpitanul secund Drăghici Paraschiv ne-a spus că ar fi fost chiar agresat verbal de bodyguarzi şi ameninţat că va fi aruncat peste bord.
Aşa că, la rândul lor, cei de pe vasul „Steaua Dunării” au chemat Poliţia.
Oamenii ne-au spus că, din informaţiile pe care le au, firma la care lucrează ar câştiga din aceste croaziere circa 300 de mii de euro pe lună. Aşa că, ei nu pricep cum de nu există circa 30.000 de euro pentru plata drepturilor lor băneşti.
Persoanele de la bord spuneau că sunt decise să nu plece acasă până când nu îşi vor lua banii, aşteptând în cursul zilei de vineri un reprezentant al firmei să vină în Portul Giurgiu pentru a le rezolva problema.
Cătălina Sfetcu
știre următoare