Actualitate

Şeful CMJ solicită Prefecturii să reglementeze ordinea în care depun coroane delegaţiile partidelor politice

Organizate cu diferite ocazii şi având ca scop omagierea eroilor neamului, ceremonialele de depuneri de coroane de flori se transformă, la Giurgiu, din momente solemne în ocazii de etalare a frustrărilor. Pentru a evita apariţia unor situaţii de acest gen, militarii solicită reglementarea ordinii în care partidele politice depun coroane la acest gen de evenimente.

Deşi ceremoniii de depuneri de coroane de flori se desfăşoară de ani buni, până nu demult nu au existat niciun fel de probleme în privinţa stabilirii ordinii în care delegaţiile instituţiilor şi partidelor politice depun aceste coroane. Până nu demult, adică până în decembrie anul trcut, când momentul ce ar fi trebuit să fie unul de omagiu al eroilor căzuţi în Revoluţia de la 1989 s-a transformat într-un mic circ, pentru că şeful liberalilor a considerat normal să se scandalizeze, în plină ceremonie, că delegaţia partidului său nu a fost prima care să depună coroane. Ca să evite apariţia altor momente penibile în viitoare acţiuni de acest gen, şeful Centrului Militar Judeţean a solicitat, în şedinţa Colegiului Prefectural de joi, reglementarea clară a ordinii în care delegaţiile partidelor politice depun coroane.

Reprezentanţii Centrului Militar Judeţean, cei care se ocupă cu organizarea ceremonialelor de depuneri de coroane de flori, spun că există reglementări clare în ceea ce priveşte odinea în care depun coroane instituţiile, însă nu se ştie nimic despre ordinea delegaţiilor partidelor.

Prefectul Lavinia Crişu a luat act de sesizarea militarilor giurgiuveni, promiţând că va încerca să reglementeze şi acest aspect, astfel încât să nu mai avem parte de momente penibile, de genul celui din 22 decembrie 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!