La zi Social

Stau în centrul oraşului sau pe o uliţă obscură de ţară?

strada giurgiuEste întrebarea pe care şi-o pun, de zeci de ani, giurgiuvenii ce locuiesc la doi paşi de Alei, pe străzile I.L. Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Digului, oameni care lătesc taxe şi impozite de zonă zero, dar trăiesc pe străzi de… Ev mediu.
Asta în condiţiile în care, de ani de zile, există un adevărat „război psihologic” între giurgiuvenii care locuiesc la periferie şi cei din zona centrală a oraşului, primii acuzând mereu autorităţile că îi neglijează şi că fac totul numai pentru cei din centru. Strada I.L. Caragiale, de exemplu, este o stradă uitată de timp şi de autorităţi, o stradă pe care singurele lucrări făcute, de-a lungul anilor au constat în aruncarea câtorva basculante de nisip şi cam atât. Dar, trebuie să recunoaştem, că oamenii ce au „privilegiul” de a locui aici beneficiază de civilizaţie: au.. trotuare pavate ( e adevărat, pe ici, pe colo, dar au…).
Nici vecinii lor de pe Barbu Ştefănescu Delavrancea nu sunt mai norocoşi… Şi aici, strada este în aceeaşi situaţie, adică plină de gropi. Cea de-a treia stradă aflată tot în zona centrală şi tot aproape impracticabilă este Digului. Giurgiuvenii de aici au norocul ca, pe anumite porţiuni, pavajul pus în urmă cu mai bine de 50 de ani să mai reziste, astfel că se mai poate, încă, circula. Cu mare greutate, evident, dar… se mai poate. Şi pentru că de zeci de ani, nimeni nu a făcut nimic pentru aceste străzi, oamenii au ajuns să se resemneze şi să nu mai spere că vor vedea vreodată măcar pietruirea, dacă nu şi asfaltarea acestei zone.
Ei bine, se pare că visul urât al locatarilor străzilor I.L. Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Digului se apropie de sfârşit. Şi asta pentru că, în sfârşit, autorităţile şi-au amintit că şi aici locuiesc giurgiuveni, astfel că, cel puţin potrivit primarului Nicolae Barbu, cele trei străzi au fost introduse pe lista celor ce urmează a fi asfaltate cu prioritate. Nu se ştie când se va întâmpla, concret, asta, însă măcar acum cineva şi-a amintit şi de aceste străzi…
C.M.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!