La zi

Solidaritate pentru încălzire

Sprijin de la judeţ pentru ca agentul termic să ajungă în caloriferele giurgiuvenilor. Consiliul Judeţean a hotărât alocarea sumei de un milion de lei Primăriei Giurgiu, banii fiind necesari pentru plata în avans a gazelor naturale ce vor fi folosite pentru funcţionarea CET-ului. Consilierii judeţeni, reuniţi joi, 20 octombrie, în şedinţă extraordinară, au fost de acord cu proiectul de hotărâre ce vizează sprijinirea municipalităţii în vederea asigurării furnizării agentului termic către populaţie. Preşedintele Dumitru Beianu a afirmat că, şi iarna aceasta, instituţia pe care o reprezintă face echipă cu Primăria şi cu SCUT pentru a fi depăşit cu bine acest sezon rece, mai dificil decât altele, având în vedere faptul că Guvernul a decis eliminarea subvenţiei pentru încălzire.

„Deoarece am convenit ca şi pentru această iarnă să facem echop şi să susţinem într-o înţelegere tripartită această problemă atât de dificilă, cu ultimele resurse pe care le avem în buget, cu acceptul dumneavoastră vom contribui şi noi la plata facturii la gaze naturale”, a declarat Beianu.

Deşi Consiliul Judeţean nu mai este direct implicat în funcţionarea SCUT, continuă să se considere prioritară această problemă, a mai spus edilul giurgiuvean.

„Am dat 25 de miliarde de lei vechi acum mai bine de o lună pentru acoperirea subvenţiei pe anul trecut, restantă la SCUT. Suportăm din bugetul propriu, pe parte de investiţii, reabilitarea reţelelor termice, dar suportăm şi contravaloarea parţială a contorizării pe orizontală pentru locuitorii municipiului, care îndeplinesc citeriile pe care le-am stabilit împreună în şedinţă de consiliu”, a mai spus în plen, săptămâna trecută, Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!