Actualitate

Zeci de kilometri de drum bun în Giurgiu

Accelerarea dezvoltării economice a 14 comune din judeţul Giurgiu prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de transport. Acesta este obiectivul principal al proiectului Consiliului Judeţean privind reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411. Se lucrează în prezent în mai multe puncte de pe traseu. Drumul Judeţean 411 porneşte de la limita cu judeţul Călăraşi şi trece prin următoarele comune: Hotarele, Isvoarele, Teiuşu, Mironeşti, Comana, Budeni, Brăniştari, Călugăreni, Crânguri, Singureni, Iepureşti, Bulbucata, Podu Doamnei, Clejani. Astfel, Consiliul Judeţean Giurgiu derulează un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, prin intermediul căruia vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare pe toată lungimea căii de acces.

Hotarele în şantier

Joi, 20 octombrie, la Hotarele, lucrările erau în toi. Prezent în comuna amintită, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a declarat că reabilitarea şi modernizarea DJ 411 reprezintă de altfel cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră derulată de instituţia pe care o conduce.

„După îndelungi aşteptări, după alte ezitări, lucrările au început aşadar şi se acţionează chiar pe mai multe sectoare distincte. Este vorba despre acesta, de la Hotarele, la limita cu judeţul Călăraşi. Se lucrează şi la Comana, dar şi între Clejani şi Bulbucata. Chiar dacă, prin proiectare, lucrările ar trebui să dureze doi ani, ne dorim cu toţii să fie finalizate undeva în a doua jumătate a anului viitor. Dincolo de reabilitarea celor 46 de kilometri de drum judeţean, în proiect sunt incluse şi lucrări la trei poduri, acţiuni ce pot fi făcute doar din primăvară, fiind foarte complexe”, a specificat Dumitru Beianu.

Asfalt între Clejani şi Bulbucata

 

Marţi, 25 octombrie, ne-am deplasat şi la Clejani, acolo unde, pe o lungime de 13 kilometri, spre Bulbucata, se acţiona intens la reabilitarea DJ 411, fiind turnat primul strat de asfalt. „Aici putem constata că se lucrează în forţă. Am avut mai multe runde de negocieri cu cele două firme asociate Romstrade şi Construct Plus, şi am reuşit să le convingem, date fiind aşteptările mari ale locuitorilor în ceea ce priveşte această investiţie, să înceapă lucrările pe trei tronsoane în paralel. Cel mai important pentru noi este acesta, cuprins între Clejani şi Bulbucata, pentru că această cale de acces permite locuitorilor zonei accesul către Capitală, pe Drumul Naţional 6”, ne-a spus la începutul săptămânii, preşedintele CJ, Dumitru Beianu.

Edilul a precizat că cele două firme s-au mai angajat şi ca, până la sfârşitul anului, să finalizeze lucrările pe o lungime de 20 de kilometri din cei 46 cât sunt incluşi în proiect. „Aproape jumătate din lungime finalizată până la sfârşitul lui 2011 ar fi suficient pentru a-i convinge pe locuitorii acestui judeţ că aşteptarea lor va avea rezultate şi că de acum înainte vor circula pe un drum modern”, a mai spus Beianu.

Cei 13 kilometri aflaţi acum în lucru, între Clejani şi Bulbucata, reprezintă o porţiune dintr-o cale de acces cu istorie. Tronsonul a fost înfiinţat la începutul anilor ’70, şi exact de atunci nu a mai fost reabilitat. Am aflat acest lucru de la fostul primar al comunei Clejani, Marin Pîrvu, cel care, în cele patru mandate ca primar, a obţinut de la autorităţile naţionale şi judeţene doar promisiuni. „Era atâta nevoie de aceste lucrări! Am încercat şi eu, cât am fost primar, să obţin sprijin măcar pentru reparaţii pe acest tronson. M-am ales doar cu promisiuni şi doar asta le puteam oferi şi eu, la rândul meu, cetăţenilor. Culmea e că n-a fost preşedinte de Consiliu Judeţean în Giurgiu care să nu promită… Uite însă că anul acesta, drumul este nu doar reparat, ci şi refăcut. Nu va mai trebui să suportăm praful, mizeria şi nici să ocolim zeci de kilometri ca să ajungem în Bucureşti”, ne-a declarat Marin Pîrvu.

Actualul primar al comunei Clejani, Florin Nidelea, ne-a mărturisit că şi pentru domnia sa, reabilitarea tronsonului din DJ 411, cuprins între satul Clejani şi comuna Bulbucata, a reprezentat încă de la preluarea mandatului un adevărat vis. „De trei ani, modernizarea acestui drum a reprezentat visul meu, pentru a-l vedea reabilitat am şi candidat la primărie. Cetăţenii sunt mulţumiţi, la fel şi eu. Mulţumesc celor de la Consiliul Judeţean pentru că au realizat acest proiect. Aşteptăm acum să vedem lucrările finalizate”, ne-a spus Nidelea.

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411 are o valoare totală de 100 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!