Actualitate

Strada Gării, un obiectiv modernizat la standarde europene

Apreciat de unii, neacceptat şi respins de alţii, proiectul de modernizare a străzii Gării a ajuns în sfârşit la final, iar eforturile şi meritele municipalităţii sunt acum recunoscute unanim de întreaga comunitate dar, mai ales, de aceia care considerau că prin astfel de lucrări le sunt puse în pericol afacerile.Timpul a demonstrat însă că aceştia nu au avut dreptate iar bunele intenţii ale administraţiei locale s-au concretizat atât prin realizarea unui ambient urbanistic modern şi civilizat cât şi prin atragerea unui număr cât mai mare de cumpărători în această zonă.

“Deşi a necesitat un program mult mai riguros şi complex de lucrări, iar poziţiile comercianţilor au fost dintre cele mai vehemente, cu răbdare şi înţelegere am depăşit cu brio aceste provocări şi, iată, la final, toată lumea este mulţumită. Am realizat împreună un alt obiectiv modern pentru comunitate, în felul acesta reuşind să ne aliniem la standarde crescute, asemeni multor oraşe europene. După atâta muncă de lămurire, eforturi umane şi materiale conjugate, dar mai ales după rezultatele obţinute, o inaugure oficială ar fi cel mai frumos lucru care ar întregi satisfacţia lucrului bine făcut. Deşi intervenţiile fizice s-au încheiat, situaţia nu stă tocmai aşa cum ne-am fi dorit îndeosebi în ceea ce priveşte atitudinea unor locatari necivilizaţi care nu păstrează liniştea şi curăţenia dar nici nu-şi achită datoriile la chirie şi utilităţi. Pentru aceştia vor fi luate măsuri radicale urmate chiar de mutarea lor în alte spaţii sau chiar în localităţile natale, iar imobilele astfel eliberate vor fi renovate şi exploatate corespunzător”, a declarat recent, edilul municipiului, domnul Lucian Iliescu.

Urmare a transformării străzii în alee pietonală şi a eliminării accesului rutier din această zonă, consilierii locali au aprobat, în vederea fluidizării traficului, înfiinţarea unei căi de acces cu funcţiunea de “intrare” care va face legătura între străzile Mihail Sadoveanu şi Gării, purtând denumirea de “Intrarea Liliacului”. Aceasta va avea o lungine de 32 metri şi o lăţime de 3, spaţiu suficient pentru preluarea traficului rutier şi desfăşurarea acestuia în bune condiţii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!