Politic

Subiectul sumelor acordate Primăriei Giurgiu, prin Consiliul Judeţean, în prim-planul vieţii politice giurgiuvene

În urmă cu un an susţineau că municipiul Giurgiu are nevoie de ajutor financiar cât de mult se poate pentru că este, dincolo de orice, o poartă de intrare în ţară, pentru că are proiecte mari în derulare. Acum, este nevoie de runde bune de negocieri pentru că aceiaşi oameni care ziceau că vor dezvoltarea, acum vor de cinci ori mai puţini bani la bugetul municipiului de la cel judeţean. Vicepreşedintele PSD Giurgiu, Dumitru Beianu, a vorbit astăzi, în conferinţă de presă, despre acest subiect fierbinte şi sensibil.

În opinia lui Dumitru Beianu, este de neacceptat că există o asemenea situaţie şi de neconceput ca o întreagă comunitate să sufere din cauza unor ambiţii politice.

Municipiul Giurgiu, a mai spus vicepreşedintele PSD Giurgiu, este într-o situaţie delicată, pentru că autorităţile nu mai pot face împrumuturi, problema încălzirii centralizate este una prioritară, infrastructura rutieră la fel, până şi problema câinilor vagabonzi presupune o cheltuială foarte mare.

Dumitru Beianu a reamintit, de asemenea, şi contextul unui an anterior, când Consiliul Judeţean sprijinea financiar şi avea proiecte pentru diverse domenii ce vizau bunăstarea locuitorilor municipiului Giurgiu, precum realizarea branşamentelor pe orizontală, programul de reintroducere a apei calde, sau reabilitarea reţelei de distribuţie a agentului termic.

Vă reamintim că municipiul Giurgiu ar trebui să primească de la Consiliul Judeţean, ca sumă de echilibrare a bugetului, de aproape cinci ori mai puţin decât anul trecut, ceea ce înseamnă circa 15,24 de lei pentru fiecare locuitor, faţă de o medie de 61 de lei, cât primesc unele comune, de exemplu. Proiectul acesta va trece mai întâi prin voturile consilierilor judeţeni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!