La zi

Taxele locale, majorate de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor, începând cu 1 ianuarie. Conform unor surse oficiale, majorarea s-ar duce până la 16,05%.

Hotărârea executivului are în vedere actualizarea cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani a impozitelor şi taxelor locale. Vorbim aici despre impozitele pe locuinţe, autoturisme, garaje, terenuri etc. Creşterile nu vor fi mari. Bunăoară, pentru un autoturism cu capacitatea cilindrică de 1600 cm cubi, taxa va creşte de la 64 la 72 lei, iar pentru un apartament cu două camere, de la 120 la 139 lei.

Conform legii finanţelor publice, în fiecare unitate administrativă, autorităţile locale pot decide dacă majorează sau nu taxele şi impozitele.

Este de amintit că în luna octombrie a anului curent, Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor, dar acesta nu a ajuns să fie aprobat de guvern. Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că primarii vor fi aceia care vor decide dacă taxele, impozitele şi amenzile locale vor fi majorate în 2013 cu 16 procente.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!