Actualitate

Telefoane mobile, cartele şi dispozitive hands-free, descoperite în celulele de la Penitenciarul Giurgiu

telefon-la-inchisoare50 de echipe de percheziţie, formate din peste 500 de poliţişti au acţionat simultan marţi dimineaţă în mai multe penitenciare din ţară, printre care şi cel din Giurgiu. Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost vizate mai multe persoane implicate în deja celebra escrocherie „Accidentul”, Poliţia Capitalei având deja în lucru 78 de dosare penale.

Printre penitenciarele în care s-au făcut percheziţii marţi dimineaţă s-a numărat şi cel din Giurgiu, unde au fost controlate mai multe celule.

Acţiunea de la Giurgiu, ca şi cele din restul penitenciarelor vizate, s-a derulat în baza unei autorizaţii de percheziţie, sub coordonarea ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. Potrivit unui comunicat oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române, percheziţiile s-au desfăşurat în 78 de dosare penale înregistrate la Poliţia Capitalei, în deja faimoasa escrocherie „Accidentul”. Concret, suspecţii ridicaţi şi duşi la audieri ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!