La zi Pixu' corect

ATITUDINE: ”Tichia de mărgăritar” din capul ”preafericiților” giurgiuveni!

gropi apa

Străzile sunt ca-n palmă, spații verzi avem cât să mai dăm și la alții (fruntași în UE, chiar!), de investitorii care ne oferă zeci de mii de locuri de muncă nu mai avem loc prin oraș, locuințe avem la discreție (nu mai știm pe care să o alegem)… Ce mai încolo și încoace, totul este perfect în Giurgiu, toate problemele sunt rezolvate, iar giurgiuvenii trăiesc mai ceva ca-n Rai!

Odată ce au reușit să rezolve toate problemele concetățenilor lor, angajații Primăriei au purces la întocmirea unor proiecte ”de mare anvergură” și, mai ales, de ”extrem intres social” pentru giurgiuveni. Așa că, după ce am tot auzit de tot felul de elucubrații, gen ”Strategia Dunării”, tot felul de porturi, care mai de care mai SF și alte altfel de filme science fiction, mai nou, aflăm acum că giurgiuvenii vor fi ”binecuvântați„ cu un alt mare proiect (evident, european și – tot evident – de mare interes și anvergură pentru locuitorii orașului): vom avea – țineți-vă bine! – ditamai  ”Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică ” la Giurgiu!

Vă dați seama ce binecuvântare pentru noi, giurgiuvenii de rând? Păi când vom merge noi în Parcul Mihai Viteazul (acolo unde se preconizează a fi amplasat acest ”măreț” centru), vă închipuiți ce mândrie locală vom trăi??? Ce contează că obiectivele turistice tind spre zero absolut pe la noi? Ce contează că puținii turiști care mai coboară de pe motonave în Port pleacă glonț spre Capitală, că la noi nu au ce vedea? O să avem Centru Național de Turism!!!!

Iar Primăria ne anunță cu mare mândrie că ”Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 629.070,32 lei. Contribuția Consiliului Local va fi în procent de 2%+cheltuielile neeligibile, precum și valoarea totală a TVA, în sumă totală de 13.016,35 lei. Fondurile nerambursabile vor fi în procent de 98% din valoarea eligibilă a proiectului, adică suma de 615.946,93 lei.”

Cum spuneam la început, era și normal, de fapt, să ne gândim la astfel de proiecte, după ce TOATE – dar ABSOLUT TOATE – problemele orașului au fost rezolvate, nu-i așa?

Pixu’ Corect

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!