Sport

Astra atacă titlul cu jucători din Grecia

Arabatzis si Pliatzikas au semnat cu Astra GiurgiuEchipa de fotbal Astra Giurgiu şi-a asigurat marţi serviciile a doi fotbalişti din Grecia. Portarul Giannis Arabatzis şi fundaşul dreapta Vasileios Pliatsikas se vor antrena sub comanda lui Daniel Isăilă. Pliatsikas ar putea debuta chiar vineri, în prima etapă a Ligii I. Cei doi jucători vor fi din nou coechipieri, după ce în perioada 2005-2009 au evoluat împreună la AEK Atena.
După o perioadă „secetoasă” în ceea ce priveşte achiziţiile, Astra Giurgiu dă semne de revenire pe piaţa transferurilor. Formaţia patronată de Ioan Niculae s-a întărit cu doi jucători din Grecia alături de care speră să câştige titlul în acest sezon.
Vasileios Pliatsikas este un internaţional grec în vârstă de 26 de ani cu o carte de vizită interesantă.
Cumpărat în 2005 de AEK Atena de la AO Chaidari, fundaşul dreapta a evoluat patru sezoane pentru formaţia din capitala Greciei.
Măţel rămâne în afara lotului
Între 2009 şi 2013 Pliatsikas a evoluat în Bundesliga pentru VfB Stuttgart, fiind împrumutat un sezon (2011/2012) la MSV Duisburg acolo unde a jucat alături de Emil Jula. În ultimele 5 luni, jucătorul elen a evoluat pentru Metalurg Doneţk.
Dacă în perioada în care evolua pentru Stuttgart era cotat la aproape două milioane de euro, Pliatsikas valorează acum, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, jumătate de milion de euro.
Obişnuit al loturilor de juniori şi tineret ale Greciei, Vasileios Pliatsikas a bifat până acum şi cinci prezenţe în tricoul rchipri mari, fostă campioană europeană.
Venirea lui Pliatsikas înseamnă practic îndepărtarea lui Alexandru Măţel. Între fundaşul dreapta al Naţionalei antrenate de Victor Piţurcă şi conducerea Astrei a izbucnit un conflict pe fondul refuzului jucătorului de a-şi prelungi înţelegerea cu vicecampioana României.
Mai mulţi portari decât fundaşi centrali!
Al doilea transfer reuşit marţi de Astra este unul curios în condiţiile în care Astra mai are trei jucători pe acest post: Lung, Coman şi Gavrilaş. Giannis Arabatzis (30 de ani) a apărat buturile celor de la AEK Atena timp de unsprezece sezoane (între 2002 şi 2013).
După retrogradarea formaţiei în cel de-al treilea eşalon al Greciei din cauza problemelor financiare, Arabatzis s-a transferat la Ermis Aradippou, ajutându-i pe ciprioţi să obţină calificarea în Europa League.
Venirea lui Arabatzis face ca în acest moment echipa giurgiuveană să aibă în lot mai mulţi portari decât fundaşi centrali. Nu este exclus ca mutarea să fi fost făcută pentru a permite oficialilor Astrei să-l vândă pe Silviu Lung.

3 fotbalişti greci activează în acest moment în Liga I: Giannis Arabatzis, Vasileios Pliatsikas (ambii Astra Giurgiu) şi Leonidas Panagopoulos („U” Cluj).

Bogdan Vladu
FOTO: Elena Rybakova / soccer.ru & Jamie McDonald/Getty Images Europe

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!