Economic Social

Tinerii îşi pot cumpăra locuinţe şi în rate sau cu credit garantat de stat

anlÎn şedinţa de guvern de miercuri, 23 iulie, a fost aprobată o ordonanţă care oferă câteva facilităţi la cumpărarea de către tineri a unei locuinţe ANL.

Legislaţia aplicată până în prezent stabilea că locuinţele ANL pentru tinerii până în 35 de ani destinate închirierii – inclusiv cele construite şi destinate exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate – pot fi vândute titularilor contractelor de închiriere după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.
Preţul locuinţei ar putea fi însă achitat doar integral la data încheierii contractului, din sursele proprii ale cumpărătorului şi/sau din credite contractate de la instituţii financiare autorizate.
După OUG din 23 iulie, tinerii chiriaşi ai Agenţiei Naţionale de Locuinţe vor putea cumpăra casa respectivă fie cu un credit bancar contractat cu garanţia statului, fie cu plata în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare, procedură nepermisă până în prezent.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!