Actualitate

Trist, dar adevarat! 3 persoane prezente la Ateneu, la acțiunea ”CARAVANA OCUPĂRII 2018”

A.J.O.F.M. Giurgiu și Primăria Municipiului au organizat, joi 14 iunie, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” o acțiune ce face parte din programul ”Caravana Ocupării 2018” dedicată persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, însă care nu se află în evidențele A.J.O.F.M.
Deși la acțiune s-au prezentat doar trei giurgiuveni curioși să vadă ofertele de pe piața muncii, reprezentantele A.J.O.F.M. Giurgiu le-au prezentat acestora facilitățile pe care le oferă programul, inclusiv cursurile de calificare din mai multe domenii: agent de securitate, bucătar, cofetar, confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice, confecționer asamblor articole din textile, designer pagină web, electrician constructor, expert accesare fonduri structurale și de coeziune, frizer, manager de proiect, etc.

Printre informațiile oferite astăzi au fost și cele referitoare la șomerii înregistrați la A.J.O.F.M. care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, dar se află în evidențele agenției de minim 30 de zile și se încadrează în muncă pe o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 de lei neimpozabilă. Pe de altă parte, persoanele înregistrate ca șomeri care se încadrează în muncă pe o perioadă de cel puțin 12 luni într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul, pot beneficia lunar de o primă care se calculează la 0,5/km proporțional cu numărul de zile efectiv lucrate. Nu în ultimul rând, persoanele aflate în aceeași situație ca cea menționată mai sus, dar care se angajează la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și ca urmare a acetui fapt își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința într-o localitate învecinată pot de beneficia de o primă de instalare care se acordă diferențiat, în funcție de mai multe criterii.
Pentru persoanele care vor să afle mai multe detalii despre facilitățile oferite de A.J.O.F.M. Giurgiu se pot prezenta și la sediul din șos. București.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!