Actualitate

Trotuarele din Giurgiu, perfecte?

După ce, aproape trei săptămâni, s-au chinuit să facă echilibristică pe gheaţa de pe trotuare, giurgiuvenii sunt acum nevoiţi să facă slalom printre bălţile apărute după ce vremea s-a mai încălzit. Asta pentru că, deşi există o serie de acte normative care stabilesc clar cui revine responsabilitatea curăţării trotuarelor, municipalitatea nu a aplicat nicio sancţiune în acest sens, considerând că totul este OK din acest punct de vedere.

Şi la Giurgiu, ca şi în toate celelalte oraşe ale ţării, există o hotărâre de Consiliu local care stipulează clar cui revine responsabilitatea curăţării trotuarelor.

De altfel, municipalitatea a atenţionat, încă de la începutul lunii decembrie, înainte să cadă primele ninsori, toţi agenţii economici din Giurgiu asupra acestei obligaţii.

Ca orice act, şi acea hotărâre de Consiliu prevede şi amenzi în cazul nerespectării, ar aceste amenzi nu sunt deloc de neglijat, mai ales în cazul persoanelor juridice, care pot plăti între 2500 şi 5000 de lei. Paradoxal, deşi nici măcar pe artera principală nu se poate vorbi despre trotuare curăţate, în multe zone existând porţiuni mari de gheaţă, care, în ultimul timp, din cauza încălzirii vremii, s-a transformat în bălţi din ce în ce mai mari şi mai greu de ocolit, nu s-a aplicat nicio amendă, nici măcar vreun avertisment, considerând că nu se impun astfel de sancţiuni.

Şi pentru că iarna este departe de sfârşit şi vor urma, cu siguranţă, alte ninsori şi alte îngheţuri, e bine de ştiut că necurăţarea trotuarului din faţa blocului ori a casei, în cazul persoanelor fizice, se sancţionează, cel puţin teoretic, cu amenzi între 250 şi 500 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!