Actualitate

Un nou buget propriu al CJ, aprobat într-o şedinţă de îndată

Există o şansă ca 2.000 de giurgiuveni să îşi ia salariile, ca unele proiecte să nu fie pierdute, ca elevii şi preşcolarii să primească din nou laptele şi cornul. Consilierii judeţeni au aprobat marţi, 6 martie, un nou buget propriu al instituţiei pe care o reprezintă, într-o şedinţă de îndată.

„Împreună cu toţi colegii din Executiv şi cu secretarul judeţului am convenit pe această procedură, e drept, extremă, dar care să ne permită ca mâine (miercuri, 7 martie, n.r.) să putem plăti salariile şi să reluăm cele mai urgente plăţi, deja presupunând penalităţi şi riscul de a bloca şi de a pierde finanţarea pentru proiecte europene cu care ne-am mândrit până acum”, a spus în plen, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Edilul a specificat că Giurgiu este singurul din România cu bugetul propriu al Consiliului Judeţean blocat în urma atacării sale în instanţă de către Instituţia Prefectului şi a amintit că este pentru prima dată, în 22 de ani, după Revoluţie, când a fost atacat bugetul propriu al CJ. Pe de altă parte, consilierii PDL au lipsit de la şedinţa de marţi, ca şi data trecută, la aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean. Ei au fost admonestaţi de colegii lor. „Acest moment care ne-a adunat aici, de îndată, este relevant pentru ceea ce se întâmplă de 4 ani în Consiliul Judeţean Giurgiu. Colegii mei sunt martori că, de 4 ani, scaunele pe care le vedeţi (cele ocupate de consilierii PDL, n.r.), acum goale, şi când au fost populate cu anumite personaje aveau exact aceeaşi valoare ca în această clipă, dacă nu cumva una chiar mai gravă. Tot timpul au dat voturi împotriva dezvoltării judeţului şi a municipiului Giurgiu, tot timpul au votat împotriva interesului cetăţenilor”, a spus consilierul PNL, Ion Gaghii.

Un buget bun de aplicat

 „Noul buget este legal şi trebuie pus în aplicare de toate instituţiile care au legătură cu acesta!”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, la conferinţa de presă de după şedinţa de marţi, 6 martie.

„În primul rând, Direcţia de Finanţe trebuie să primească acest buget şi, urmare a solicitărilor noastre, mâine (miercuri, 7 martie, n.r.) să deschidă creditarea pentru salariile angajaţilor, pentru a putea să cerem oferte furnizorilor de lapte, corn şi mere pentru copii, pentru a putea fi făcute plăţi în domeniul asistenţei sociale şi pentru toate celelalte activităţi ale instituţiilor din subordine”, a specificat Beianu.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Giurgiu a subliniat faptul că au fost făcute mai multe declaraţii de către lideri ai PDL care au indus în eroare cetăţenii. Dumitru Beianu a venit cu precizări. „La această oră, pretind ei că sunt deblocate părţi din buget reprezentând domeniul asistenţei sociale, salarii, am auzit. E aberant să faci asemenea afirmaţii. Instituţia Prefectului face cererea de restrângere la Instanţă, şi dacă Instanţa încă nu a deschis acest proces, nu poate fi pusă în aplicare doar pentru că s-au răzgândit ei. De la o acţiune împotriva bugetului gândesc acum că pot scoate de acolo ceva… Nu putem să discutăm în termenii aceştia, dacă mai există vreun dram de legalitate în ţara asta”, a mai spus Dumitru Beianu.

Cu noutăţi legate de soluţionarea cazului privind noul buget, dar şi cu informaţii despre procesul Consiliului Judeţean şi al prefectului pe tema primului buget propriu aprobat, vom reveni în ediţiile viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!