La zi

Unde dai şi unde crapă! Teatrul Tudor Vianu, victimă colaterală a războiului Prefectură-CJ!

teatru gr

Două reprezentanţii erau programate la Teatrul Tudor Vianu săptămâna viitoare. Acestea nu se vor mai ţine, însă. Şi nu pentru că actorii ori regizorii ar avea probleme, ci pentru că teatrul a ajuns, fără voia sa, victimă colaterală a războaielor politice dintre Prefectură şi Consiliul Judeţean.

Nici nu se uscase bine cerneala pe hotărârile adoptate de Consiliul Judeţean în şedinţa de miercuri, şi PSD anunţa, public, că a cerut prefectului atacarea acestora, considerându-le ilegale.

Evident, Prefectura „s-a executat” imediat şi a atacat, la pachet, mai multe hotărâri adoptate în acea şedinţă. Şi dacă în cazul celor vizând încetarea mandatelor consilierilor PLR şi înlocuirea vicepreşedintelui Marciu se poate vorbi, clar, de motive politice, printre hotărârile atacate – şi, prin urmare, suspendate, momentan – se numără şi una care chiar nu are nicio legătură cu politica: cea prin care se stabiliseră taxele şi tarifele percepute de Consiliul Judeţean în 2015.

Oadată atacată, hotărârea în cauză se suspendă şi, oadată cu ea, „paralizează” şi emiterea oricărui act (avize, autorizaţii, certificate de urbanism) de către CJ, care, neavând bază legală, nu poate încasa taxele pentru aceste documente.

Liberalii susţin, cu argmente solide, că motivele invocate de Prefectură pentru atacarea acestei hotărâri nu au niciun fundament. Concret, Prefectura a atacat respectiva hotărâre pentru că nu ar fi fost adusă la cunoştinţă publică, aşa cum prevede legea.

Numai că există documente şi dovezi clare ce dovedesc că proiectul de hotărâre a fost publicat în două ziare locale, în data de 28 noiamebrie 2014, cu mai mult de 30 de zile înainte ca proiectul să intre în dezbaterea consilierilor.  În plus, acealşi proiect fusese postat şi pe siteul propriu al CJ.

Atacarea acestei hotărâri are consecinţe imediate, iar printre instituţiile direct afectate se numără şi Teatrul Tudor Vianu, care, nemaiavând bază legală, nu mai poate vinde bilete la spectacole şi nu mai poate susţine niciun spectacol la sediu.

Mai multe despre acest subiect, în jurnalul Valahia TV, vineri, de la ora 19.

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!