Actualitate

Veşti bune pentru 2013: taxele locale nu se schimbă!

Controversata Hotărâre de Guvern prin care, în 2013, taxele impozitele locale trebuie majorate cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani nu va afecta giurgiuvenii – dă asigurări primarul Nicolae Barbu, care a şi găsit o soluţie pentru ca aceste taxe să rămână la nivelul celor din anul 2012.

Primarul municipiului spune că a găsit o soluţie prin care să respecte legea ce prevede majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, dar, în acelaşi timp, să nu îi facă pe giurgiuveni să scoată mai mulţi bani din buzunare. Codul fiscal este foarte clar şi nu lasă loc de interpretări, precizând că taxele şi impozitele locale trebuie majorate, o dată la trei ani, cu rata inflaţiei.

Ultima actualizare a taxelor şi impozitelor locale a fost făcută în 2009. Acum, după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, primarul Nicolae Barbu intenţionează să convoace o şedinţă de Consiliu local şi, cu asentimentul celor două grupuri de consilieri locali, va adopta, în aceeaşi şedinţă, consecutiv, două hotărâri.

Consiliul local Gurgiu a aprobat, în urmă cu două luni, nivelul taxelor şi impozitelor locale pe 2013, stabilind că vor rămâne aeleaşi ca în acest an, iar Executivul are deja o gândire clară asupra obiecivelor din 2013, în baza taxelor aprobate atunci. Singura problemă rămâne acum recuperarea restanţelor, care trenează de ani de zile şi care au atins un nivel îngrijorător.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!