Actualitate

Veşti proaste de la meteorologi! Şi la Giurgiu, codul portocaliu de caniculă se prelungeşte până joi

Autorităţile judeţului au luat deja toate măsurile necesare pentru evitarea situaţiilor de urgenţă pe timpul perioadei cu temperaturi extrem de ridicate. În acelaşi timp, locuitorii municipiului şi judeţului sunt rugaţi să respecte, la rândul lor, toate indicaţiile şi recomandările specialiştilor pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa.

 

Într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, 10 iulie, prefectul Lavinia Crişu a anunţat că instituţia pe care o conduce şi subordonatele Prefecturii au luat deja toate măsurile ce se impun în această perioadă cu temperaturi extreme. Una dintre cele mai importante se referă la amenajarea în municipiu a 14 centre de distribuire a apei. Acestea sunt la Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu- Şoseaua Bucureşti, Farmacia Hofigai- Str. Tineretului, Supermarket Billa- Str. Tineretului, Farmacia 2 N Pharma- Str. 1 Decembrie 1918, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate- Piaţa Centrală, Farmacia Donna- Piaţa Centrală, Farmacia Saniomaliona- Piaţa Gării, Supermarket Penny- B-dul Miron Nicolescu, SC Cibin SRL- Şos. Sloboziei,  Supermarket Interex- farmacie- B-dul Mihai Viteazul, Sediul Policlinică- Şos. Alexandriei, Farmacia Autogară- B-dul CFR,  Vamă- ieşirea din ţară şi Cafeneaua Turnul Ceasornicului- Piaţa Unirii

De asemenea, a mai anunţat Crişu, potrivit prognozei meteo, sunt aşteptate în următoarele zile şi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil grindină.

Prefectul Lavinia Crişu a făcut şi un apel către locuitorii din Giurgiu, acela de a încerca pe cât posibil să nu iasă la orele prânzului, atunci când temperaturile ating maxima, mai ales bătrânii, copiii şi bolnavii cronic. În plus, au fost făcute noi recomandări şi cu privire la scăldat, oamenii fiind rugaţi să facă baie doar în locuri special amenajate. La conferinţa de presă de marţi, a participat şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca Giurgiu, locotenent colonel Emil Apostol. El a precizat că instituţia pe care o conduce a luat toate măsurile conform legii şi a anunţat că ISU este pregătit să intervină în cazul în care vor fi zone în care vor seca fântânile.

Potrivit lui Apostol, sunt pregătite deja mai multe autospeciale ce pot transporta apă acolo unde va fi nevoie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!