Actualitate Educație Eveniment La zi ORDINE PUBLICA Social

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită în avans de IPJ Giurgiu

Câinele polițist IRIS , exercitii demonstrative, plimbare cu autospecialele de intervenţie, concurs de desene pe asfalt, multe cadouri şi surprize dulci. Toate au fost oferite copiilor de către poliţistii giurgiuveni în avans de Ziua Internaţională a Copilului; activităţi menite a aduce zâmbetul pe feţele celor mici.
Poliţiştii de la prevenirea criminalităţii susţinuţi de colegii de la Serviciile rutier şi criminalistic au fost prezenţi alături de copii joi, 31 mai a.c., pentru a marca  în avans Ziua Internaţională a Copilului, îmbinând astfel jocurile cu informarea.
În cadrul întâlnirii, polițiștii au purtat discuții libere cu elevii, privind rolul poliției în societate, modul de comportare al elevilor atât în școală, cât și în afara ei, iar celor mai mari li s-a atras atenția asupra consecințelor grave pe care le are comiterea de fapte antisociale.
Ba, mai mult, inspectorul șef al IPJ Giurgiu, comisar șef de  poliție Cătălin Tone, și el tată la rându-i, vizibil emoționat și copleșit de mulțimea de copii le-a vorbit acestora despre  rolul și misiunea polițistului în societate. La întrebarea: câți dintre ei vor să devină polițiști, nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii în momentul în care au descoperit că mulți copii vor să îmbrătișeze această meserie.
Câinele polițist IRIS a fost și el alături de copii, cucerindu-i prin demonstrațiile făcute.
De asemenea, cei mici, alături de criminalişti, au putut să vadă cum se ridică amprentele sau celelalte mijloace de probă pe care poliţiştii le folosesc pe parcursul anchetelor pentru a descoperi autorul unei infracţiuni. Tot aici au văzut echipamentele care se află în faimoasa trusă a criminaliştilor şi au urcat în laboratorul mobil folosit de aceştia pentru a ridica şi conserva probele.
Mai mult, poliţiştii rutieri le-au prezentat şcolarilor regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere, au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, furnizâdu-le copiilor informaţii corecte şi obiective, care să contribuie la o dezvoltare armonioasă şi să le creeze acestora un bagaj de cunoştinţe suficient pentru a reacţiona în diferite situaţii, astfel încât, siguranţa să nu le fie afectată.
Totodată,  a avut loc și un concurs de desene pe asfalt, ce a avut ca temă „COPILĂRIE ÎN SIGURANȚĂ” , unde copiii și-au arătat îndemânarea și creativitatea. Câștigătorii au primit premii constând în tablete,  telefoane mobile, o bicicletă.   De altfel, prin grija polițiștilor, toți participanții au  fost răsplătiți cu tricouri și șepcuțe inscripționate cu mesaje de prevenire, cadouri și multe dulciuri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!