Actualitate Anunțuri Comunicate

Ziua Porților Deschise la Detașamentul de Pompieri Giurgiu

Elevii de la Școala Gimnazială nr.1 “Sfântul Gheorghe” au vizitat, astăzi, Detașamentul de Pompieri Giurgiu. Aceștia și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri pentru a afla cum pot preveni situațiile de urgență, dar și pentru a-i cunoaște pe salvatori.

Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol. În timp ce unii dintre copii erau dornici să urce în mașini, alții învățau cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt. Toți au demonstrat că nu au teamă de înălțime și au urcat în autospeciala pentru intervenție și salvare din clădirile înalte.

Și cum cel mai ușor pot învăța din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun. Pompierul Sam a participat la acțiune și le-a oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Printre acestea se numără:

  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete sau obiecte pirotehnice;
  • nu imitați lucrurile periculoase pe care le vedeți pe rețelele de socializare și nu acceptați provocările persoanelor necunoscute;  
  • dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Informării Preventive. Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cu sprijinul E-on România, fiecare zi de marți 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!