Actualitate Economic La zi

Zona Liberă Giurgiu vrea să atragă investitori de pe piaţa non-UE

BUUUNEveniment de reţinut, sâmbătă, 26 octombrie, la Giurgiu!
Ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi directorul Zonei Libere Giurgiu, Răzvan Cuc, au semnat un protocol de colaborare, prin care societatea din urmă va primi sprijin de la autorităţile centrale în ceea ce priveşte promovarea Zonei Libere, pe plan naţional şi internaţional.
Răzvan Cuc s-a arătat onorat de nou-creatul parteneriat, precizând că această colaborare va fi făcută în mai multe etape. Principala prevedere a protocolului este promovarea Zonei Libere Giurgiu la târgurile naţionale şi internaţionale de profil, ori cu ocazia misiunilor economice, dar şi prin intermediul reprezentanţelor diplomatice în acest domeniu. Vizate sunt ţările din afara Uniunii Europene.
„De fapt, acest protocol vizează promovarea Zonei Libere în spaţiul non-UE, pentru că încă mai putem oferi nişte facilităţi pentru investitori. Şi, după cum bine ştiţi, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, facilităţile oferite de Zona Liberă pentru cei din spaţiul UE au încetat. Zona Liberă a mai fost promovată, dar nu unde a trebuit, respectiv în acest spaţiu non-UE”, a spus Răzvan Cuc.
„Trebuie să ştim cum să ne vindem marfa!”
Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat că Zona Liberă Giurgiu are nevoie de promovare, aşa cum are nevoie, de fapt, întreaga activitate economică a ţării.
„Zona Liberă Giurgiu are nevoie de promovare, aşa cum România are nevoie de promovare pe pieţe de unde a absentat, dar unde, iată, s-a întors în ultima perioadă, şi se întâmplă într-un ritm promiţător. România are potenţial şi trebuie să ştim cum să ne vindem marfa. Dacă stăm şi aşteptăm să vină investitori, acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Gerea.
Ministrul a vorbit şi despre oportunităţile oferite de Zona Liberă Giurgiu, apreciind faptul că Zona se află într-un municipiu aproape de Capitală şi cu port la Dunăre. Acestea constituind, evident, avantaje clare.
Locurile de muncă sunt create de investitori, noi le creăm lor facilităţi
A luat cuvântul şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, cel care a declarat că, indiferent de promisiunile făcute de candidaţi în campaniile electorale, de fapt, locurile de muncă nu pot fi create decât de investitori.
„Pentru noi, acest protocol înseamnă foarte mult, vorbim despre o revigorare a activităţii din Zona Liberă. Nici primarii, nici preşedinţii de consilii judeţene şi nici parlamentarii nu pot crea, efectiv, locuri de muncă, ci trebuie să creăm facilităţi investitorilor pentru a se întâmpla acest lucru. Giurgiu a fost văduvit de prezenţa investitorilor, însă am speranţa că Zona Liberă va redeveni un focar de producţie, un pivot al activităţii industriale”, a spus Mustăţea.
La rândul său, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a arătat încrezător în colaborarea atât cu autorităţile centrale cât şi cu cele de pe plan local. „Sunt convins că vom reuşi, indiferent de ambiţiile politice, să facem ce trebuie pentru municipiul şi judeţul Giurgiu, să aducem investitori, să facem Giurgiu un loc atractiv pentru ei ”, a declarat Barbu.
Prin semnarea acestui document, cele două instituţii vor colabora până la data de 31 decembrie 2014.
Cătălina Sfetcu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!