La zi

20 de miliarde de lei vechi de la bugetul local merg, anual, către Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”

Oraşul Bolintin Vale este atât de plin de viaţă şi de tinereţe! Nici nu e de mirare, întrucât cele două unităţi de învăţământ din localitate, Liceul Tehnologic şi şcoala generală reunesc peste 2.500 de copii şi adolescenţi, veniţi acolo, la studiu, chiar din comune ale judeţelor învecinate cu Giurgiu. Am vizitat şi noi, recent, ambele unităţi, iar spusele primarului din Bolintin, social-democratul Nicolae Sugurel, privind condiţiile în care învaţă elevii sunt excelente, se confirmă.

Mergem mai întâi la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”, cel mai mare din judeţ şi poate chiar din sudul ţării. 1701 tineri merg să studieze acolo. Pentru ei, vin cu drag la şcoală 86 de cadre didactice, sunt 57 de clase, iar cu ajutorul autorităţilor locale, în ultimii ani, au fost derulate mai multe investiţii. Liceul din Bolintin arată, după cum puteţi vedea în imagini, foarte bine, poate chiar mai bine decât unele unităţi din municipiu. Sunt amenajate laboratoare de biologie, informatică, centre de documentare, sunt săli spaţioase, cu tineri cuminţi şi buni la învăţătură, spun profesorii lor. Totuşi, niciodată treaba nu se termină, aşa că, pentru anul acesta, conducerea unităţii de învăţământ are în plan să facă mai multe investiţii, dar are nevoie de sprijin.

Nu este uşor, însă, pentru autorităţile locale să susţină singure cheltuielile unui liceu atât de mare, iar primarul din Bolintin Vale, Nicolae Sugurel, ne-a mărturisit că merg, anual, de la bugetul local, peste 20 de miliarde de lei vechi doar către această unitate de învăţământ.

Mergem mai departe, la şcoala generală din Bolintin Vale. La fel de frumoasă ca şi liceul, unitatea găzduieşte 800 de elevi. Şi acolo am găsit laboratoare dotate corespunzător, săli de clasă curate şi frumoase, cadre didactice pasionate de ceea ce fac.

Rămânând la învăţământul primar şi gimnazial, trecem totuşi la un proiect ce-i vizează pe copii din satul arondat oraşului Bolintin, respectiv Malu Spart. Pentru aceştia, primarul Nicolae Sugurel are în lucru un proiect privind extinderea şcolii de acolo.

Din păcate, lucrările au rămas în stand-by de pe vremea Guvernării PDL, iar Nicolae Sugurel cere acum sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru redeschiderea finanţării acestui proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!