Actualitate Cultură

A debutat în forţă săptămâna teatrală giurgiuveană

_dsc0496Perioada 14-21 noiembrie este cu siguranţă a iubitorilor de teatru din Giurgiu. Asta pentru că, sub egida Centrului Cultural “Ion Vinea” şi cu sprijinul Consiliului Local Municipal, are loc  manifestarea artistică Săptămâna Teatrală Giurgiuveană” . Şapte spectacole în şapte zile consecutive, iar pe scenă vor urca în exclusivitate trupe giurgiuvene.

_dsc0507
_dsc0529Programul Săptămânii teatrale a fost deschis luni, 14 noiembrie, cu piesa “Week-end cu tata”, de Gelu Brebenel, o dramă despre dezrădăcinarea familiei, ce şi-a consumat premiera în primăvara acestui an, avându-i în distribuţie pe Toma Vasile şi Gabi Caraconcea._dsc0530

La vremea premierei- în “Primăvara Culturală Giurgiuveană” organizată tot la Centrul Cultural Ion Vinea, sala a fost plină iar spectatorii care au ratat reprezentaţia de atunci o pot aborda aşadar luni, 14 noiembrie, de la orele 18.30. Şi de această dată, sala de spectacole a Centrului Cultural Local „Ion Vinea” a fost arhiplină, publicul fiind alcătuit din iubitori de teatru de toate vârstele. Au fost aplauze prelungite la final, semn că spectacolul a fost pe gustul iubitorilor de teatru prezenţi la eveniment._dsc0550_dsc0543PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII

  • Marţi se joacă din nou “Angajare de clovn”, o punere în scenă în regia lui Toma Vasile a piesei semnată de Matei Vişniec, maestrul Toma Vasile având alături pe Cătălina Sfetcu şi pe Gabi Caraconcea.
  • Premiera săptămânii se joacă miercuri, 16 noiembrie tot la Sala Mare a Centrului Cultural, unde aceeaşi companie artistică va prezenta LICITAŢIE PENTRU COPILUL MEU, de Gelu Brebenel, cu Toma Vasile, Cătălina Sfetcu şi Gabi Carancocea într-o abordare în care maestrul Toma Vasile a cedat ceva teren, pentru a oferi rolurile principale mai tinerilor săi parteneri de scenă.
    Autorul textului- Gelu Brebenel spune despre noua sa piesă: “Este a doua premieră a mea în 2016 pe scena centrului Cultural Ion Vinea şi asta mă obligă. “Licitaţie pentru copilul” meu este o poveste puternică ce are un curs neaşteptat şi care începe, aşa cum v-am obişnuit, cu o întâmplare inedită, pentru a se termina cum puţini ar putea bănui. Este o poveste cu morală, despre lupta pentru adevăr şi identitate, într-o lume care se schimbă de la o clipă la alta”.
  • “Fata din curcubeu”, după textul cunoscutei scriitoare şi regizoare Lia Bugnar, este propunerea pentru joi, 17 noiembrie, o propunere surpriză. Protagonista montării- Ilona Brezoianu este totuşi giurgiuveancă de-a noastră şi actriţă profesionistă.
  • Toma Vasile va urca iarăşi pe scenă vineri, 18 noiembrie, maratonul său artistic încheindu-se cu recitalul de poezie “Eu, toboşarul”, realizat în colaborare cu profesoara Marioara Danilov.
  • Sâmbătă, 19 noiembrie, va fi ziua în care şi “Statuile dansează”, de data aceasta pe scena mare a Ateneului Nicolae Bălănescu, de la orele 17.00. Este vorba despre un spectacol după Zăpezile de altădată de Dumitru Solomon, în regia profesoarei Ionela Cralevici. În distribuţie îi puteţi regăsi pe Iulia Radu, Florin Stan, Maria Popa, Cristi Cristea, Ana Lupan, Sebastian Ştefan, Cătălina Radu şi Andrei Balcangi.
  • Duminică se va juca spectacolul comedie “Milionul de Dolari”, o producţie a Trupei Octogon, în regia lui Remus Găină. După Zboară avionule, zboară şi Emil şi Didina, ( la origini Boeing, Boeing şi Încurcă lume, autori Marc Camolleti şi A.D. Hertz),  trupa urcă pe scenă cu al treilea spectacol din repertoriu, în premiera care s-a consumat în urmă cu puţină vreme venind în faţa spectatorilor Sorin Bratu, Ana Maria Trăsnea, Marian Damian, Tania Moga, Remus Găină, Dan Alexandru Pinciu şi Iordan Toma Daniel.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!