Actualitate Cultură Economic La zi Politic Social

Adrian Anghelescu, candidatul PNL la Primăria Giurgiu, despre Economie si administratie publica

În viziunea lui Adrian Anghelescu, municipiul Giurgiu are nevoie de o administrație locală eficientă, transparentă, concentrată pe interesul comunităţii, în slujba cetățeanului, axată pe dezvoltarea economică și socială a orașului.

Bunăstarea giurgiuvenilor se poate asigura prin locuri de muncă bine plătite în urma atragerii de investiții noi și susținerea agenților economici existenți.

Acum vom vorbi despre Economie si administratie publica

Economia si administratia publica sunt intr-o stare de sinergie totala in urma careia o comunitate paseste cu incredere in viitor sau ramane angrenata intr-un prezent modest.

Economia unei comunitati reprezinta motorul vehiculului denumit la modul general „societate”. Administratia publica exercita un rol de „pedala” asupra motorului, generand un efect de frana sau de acceleratie.
Intr-adevar, administratia publica nu genereaza locuri de munca dar administratia publica creaza cadrul si conjunctura favorabila aparitiei locurilor de munca.
Administratia publica poate privi latura economica a unei comunitati in doua moduri diametral opuse.
Exista primul mod, ingust, vetust, rigid, anacronic, prin care sectorul economic al comunitatii este privit ca o „vaca de muls” pe care adiministratia publica il asaneaza prin taxe si impozite pentru a-si sustine functionarea si „poate” si dezvoltarea.
Si exista modul occidental, civilizat, corect si sustenabil prin care administratia publica gaseste in sectorul economic un partener vital, loial si egal in drepturi, de a carui evolutie se leaga sinergic si evolutia administratiei publice si a vietii sociale.
Rolul administratiei publice este de a servi ca si cadru suport de reglare si omogenizare a tuturor laturilor componentelor societatii, inclusiv a celei economice.
Ne propunem profesionalizarea administratiei publice si reformarea ei pentru a reusi crearea unui cadru prolific de dezvoltare a societatii, intr-o relatie de parteneriat cu drepturi egale, nu de mezalianta asa cum este acum.
Administratia publica trebuie sa devina proactiva, prezenta pozitiv in viata economica si sociala, implicandu-se pentru sustinerea mediului de afaceri printr-o transparenţă totală asupra listei de investiţi cuprinse în strategia de dezvoltare si reconstructie ale municipiului Giurgiu astfel încât antreprenorii, investitorii sau dezvoltatorii să aibă o predictibilitate asupra iniţiativelor consiliului local, cu o informare corectă si un termen rezonabil privind decizia de implicare

In ceea ce priveste economia si administratia publica, ne propunem implementarea urmatoarelor masuri:

  1. Valorificarea Zonei Libere Giurgiu prin modernizarea si extinderea infrastructurii pe care o ofera investitorilor, crearea unui parc industrial atractiv si renovarea capacitatii logistice portuare.
  2. Crearea unui port comercial nou, reabilitarea si extinderea portului turistic din vecinatatea Capitaniei Portului Giurgiu, in parteneriat cu C.N. APDF S.A.
  3. Crearea unui parc industrial in zona fostului combinat chimic (platforma 1) prin expropriere si decontaminea terenului din fonduri europene.
  4. Crearea unui departament proactiv de atragere a investitorilor. Intensificarea colaborarii cu Departamentul pentru Investiţii Străine și Parteneriat Public-Privat al Guvernului.
  5. Digitalizarea primariei si a institutiilor subordonate in vederea depunerii si eliberarii de documente in format electronic.Managementul documentelor eliberate de primărie va fi realizat on-line, minimalizând interacţiunea directă, eliminând deplasările cetăţenilor la ghişeele instituţiilor, micşorând termenele de predare/eliberare documente
  6. Eficientizarea şi simplificarea serviciilor furnizate cetăţenilor de către Primăria Giurgiu, prin implementarea unui sistem informatic de servicii electronice integrat cu o platformă de management informaţional.
  7. Realizarea unui program subvenţionat de obţinere a semnăturii digitale pentru toţi cetăţenii interesaţi să depună şi să primească documente autentice în format electronic sau prin curierat.
  8. Reorganizarea Direcţiei Urbanism în vederea eliberării cu celeritate, în primă etapă, apoi on-line, a autorizaţiilor de construire.
  9. Dezvoltarea turismului local prin crearea unei asociatii transfrontaliere cu orasul Ruse si promovarea unor pachete turistice mixte.
  10. Realizarea unei zone de agrement de-a lungul Canalului Plantelor si in zona Ostrovului Mocanasu, care sa includa plaja, faleza, zona de restaurante, spatii de joaca in aer liber.
  11. Modernizarea si extinderea adapostului de animale operat de primarie si gestionarea lui in cadrul unui parteneriat public-privat cu un ONG de profil.
  12. Realizarea bugetului anual de investitii prin consultarea populatiei in cadrul unor sedinte de cartier in care concetatenii vor alege modul de dezvoltare al zonei in care locuiesc.
  13. Crearea unui departament de consultanta gratuita pentru persoanele fizice si juridice pentru accesarea de fonduri europene.
  14. Cadastrarea gratuita a proprietatilor private si publice prin programele de finantare puse de la dispozitie de ANCPI.

Uniunea Europeana,prin Programul Operațional Regional (POR), pentru perioada 2021-2027 a alocat Axa 1 – O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, ce are ca obiectiv „Impulsionarea creșterii și competitivității IMM-urilor”.

Votează Adrian Anghelescu – primar al municipiului Giurgiu

*Comandat de PNL Giurgiu, CUI mandatar financiar 21200012

.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!