Politic

ALINA GORGHIU: "Cabinetul Ponta ar putea decide să plece într-o vacanţă prelungită la Sinaia"

alina dcnews

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DCNews, despre moțiunea de cenzură prin care opoziția speră să dărâme Guvernul Ponta. Șefa liberalilor a anunțat că în această sesiune parlamentară opoziția va depune cu siguranță o moțiune de cenzură, care va trece și va da jos Executivul.

„Când cade Guvernul Ponta și cum?”, a întrebat-o analistul politic Bogdan Chirieac pe Alina Gorghiu, la DCNews Live.

„Din perspectiva mea, există o singură variantă pe care PNL a luat-o în calcul, și anume aceea a moțiunii de cenzură. (…) Ar putea Cabinetul Ponta să decidă că pleacă la Sinaia într-o vacanță prelungită”, a replicat liberala.

„Deci vă așteptați să demisioneze de bunăvoie?”, a continuat analistul politic.

„Nu, eu aș fi sperat într-un gest al demisiei la momentul post-prezidențiale. Am crezut că Victor Ponta a înțeles că o foarte mare parte din populația României s-a simțit sfidată de felul în care a guvernat și că va face pasul lateral, că înțelege că este din punct de vedere politic epuizat, că înțelege că o lămâie stoarsă politic nu mai poate să dea performanță.

(…) Moțiune de cenzură … . Acum n-aș mai vrea să avansez un calendar, pentru că teme care ar trebuie discutate pe agenda politică zilnică a Parlamentului sau a Guvernului trec în planul doi atunci când discutăm despre un calendar al moțiunii sau când se schimbă Guvernul. E puțin importantă ziua în care vom schimba Guvernul și ziua în care majoritatea parlamentară va decide să-l trimită pe Ponta și PSD-ul în băncile opoziției. Mult mai important mie mi se pare că este ce explicăm românilor că vrem să facem când ajungem acolo și de ce vrem să ajungem acolo”, a răspuns co-președintele PNL.

Întrebată de Bogdan Chirieac dacă nu poate avansa o dată când se va introduce moțiunea de cenzură, Alina Gorghiu a concluzionat: „Nu, dar această sesiune va exista și moțiunea de cenzură și cred că în urma moțiunii de cenzură vom reuși să îndepărtăm și Guvernul Ponta”.

www.dcnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!