Actualitate

Ambasadorul Sloveniei în România a vizitat astăzi oraşul Giurgiu

Înaltul oficial a participat la o întâlnire privată cu primarul municipiului, întrevedere urmată de o alta în sala de consiliu, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale şi ai oamenilor de afaceri locali. După urarea de bun venit transmisă doamnei ambasador, edilul şef a făcut o scurtă prezentare a contextului în care a luat naştere această vizită, dar şi a ţării pe care o reprezintă Excelenţa Sa, doamna ambasador Jadranka Šturm Kocjan.

Ca şi în cadrul unor alte întâlniri similare, cu scopul de a se face cunoscute obiectivele investiţionale posibililor investitori străini, prin intermediul oficialilor, unul dintre momentele cheie a fost şi astăzi acela al prezentării Masterplanului Euroregiunii Giurgiu- Ruse. În acest fel, au fost promovate principalele direcţii de dezvoltare din această regiune, din punct de vedere social, cultural şi nu în ultimul rând economic.

La finalul întâlnirii a luat cuvântul oaspetele la Giurgiu, doamna ambasador Jadranka Šturm Kocjan arătându-se încântată de primirea de care a avut parte dar şi de prezentarea detaliată făcută pe marginea strategiei de dezvoltare în comun, între Giurgiu şi Ruse.

Excelenţa Sa a declarat că se află pentru prima dată la Giurgiu, dar că va reveni cu siguranţă.

Înaltul oficial a dat câteva exemple de domenii unde se pot stabili contacte în vederea unor proiecte comune, cel al investiţiilor în domeniul ecologiei şi al managementului deşeurilor, dar şi în domeniul IT, subliniind şi principalul atuu pe care le are oraşul nostru, si anume poziţia geo-strategică. Întâlnirea din sala de consiliu s-a finalizat cu daruirea unei plachete de onoare domnei ambasador.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!