Social

Amplu proiect de modernizare a Centrului de Integrare Tântava

Consolidarea a două clădiri, reabilitarea şi modernizarea altor trei imobile, dotări pentru toate spaţiile Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava. Consiliul Judeţean Giurgiu derulează un proiect cu fonduri europene, investiţiile urmând să înceapă în scurt timp.Consiliul Judeţean implementează, începând cu 29 noiembrie 2010, proiectul „Reabilitare, modernizare şi dotare Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava”. Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3, are o valoare totală de aproape 3,7 milioane lei, din care circa 2,3 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar peste 623 de mii de lei reprezintă contravaloarea TVA aferentă. Durata proiectului este de 18 luni.

Manager public în cadrul CJ Giurgiu, Cristina Ingeaua ne-a declarat că

obiectivul principal al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Centrului, cu impact direct asupra creşterii calităţii serviciilor de îngrijire acordate persoanelor cu handicap din judeţul Giurgiu şi Regiunea Sud-Muntenia, şi asigurarea participării acestora la viaţa socială.

Condiţii de viaţă mai bune

Potrivit Cristinei Ingeaua, printre obiectivele specifice proiectului se numără şi creşterea gradului de incluziune a persoanelor adulte cu handicap prin dezvoltarea abilităţii de viaţă independentă, dar şi crearea unui mediu de viaţă care să contribuie la o stare de spirit pozitivă a persoanelor asistate.

Principalii beneficiari sunt reprezentaţi de cele 93 de persoane asistate din cadrul Centrului de la Tântava, dar şi de cei 52 de angajaţi ai Centrului care vor avea condiţii de muncă mai bune şi implicit îşi vor exercita meseria cu mai multă eficienţă şi profesionalism. „Principalele activităţi în cadrul proiectului sunt cele legate de derularea contractului de lucrări. Au fost evaluate deja ofertele, iar în câteva zile urmează a fi semnat contractul propriu-zis. De asemenea, este în derulare contractul de servicii de dirigenţie de şantier, cât şi cel privind auditul proiectului. Urmează de asemenea să fie semnat contractul de furnizare bunuri şi dotări pentru Centrul de la Tântava”, a spus Cristina Ingeaua.

Reabilitare, modernizare şi dotare

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava are două pavilioane de 70, respectiv 40 de locuri, şapte anexe, dintre care trei ateliere, o clădire – poartă, un garaj şi alte două anexe. Lucrările realizate în cadrul proiectului vizează în primul rând consolidarea şi reabilitarea termică a celor două mari pavilioane, dar şi demolarea a trei anexe, în locul cărora vor fi amenajate spaţii de recreere pentru beneficiari. În plus, vor fi făcute reparaţii şi lucrări de modernizare la toate imobilele amintite.

Mai mult, vor fi asigurate dotări pentru bucătăria şi sala de mese, pentru spălătorie, cabinetul medical şi cel psihologic, pentru birouri şi săli, magazii şi pentru toate cele trei ateliere, de tâmplărie, patiserie, respectiv croitorie.

De asemenea, sunt estimate şi rezultate indirecte ce vor fi obţinute în cadrul proiectului implementat de Consiliul Judeţean. Este vorba despre creşterea cu 10% a nivelului de acces la serviciile sociale oferite în Centrul de Integrare de la Tântava, creşterea cu 75% a gradului de confort al persoanelor asistate, precum şi îmbunătăţirea cu acelaşi procent a condiţiilor de derulare a activităţii personalului din centru. În plus, se estimează creşterea eficienţei energetice a clădirilor reabilitate şi modernizate în medie cu peste 50%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!