Actualitate Sport

Arsenal Malu salvează onoarea “Sudului” şi merge (iar) în finală

Arsenal Malu are şansa să-şi apere titlul cucerit anul trecut FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Arsenal Malu are şansa să-şi apere titlul cucerit anul trecut
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Au intrat la baraj de pe locul doi, dar vor juca finala. Arsenal Malu a trecut de FC Singureni şi va avea ocazia să-şi apere titlul cucerit în 2015. “Tunarii” vor întâlni în ultimul act pe Avântul Floreşti, echipă care prin eliminarea favoritei CSM Dunărea şi-a câştigat respectul tuturor.

Experienţa competiţională şi omogenitatea au învins exuberanţa. Arsenal Malu s-a calificat miercuri pentru a doua oară într-o finală de campionat judeţean după ce a eliminat pe FC Singureni cu scorul de 2-0.
Prima repriză a aparţinut celor din Malu, însă jucătorii “campioanei” au avut în faţă un portar inspirat, Marius Popa.

Meci rezolvat într-un sfert de oră

La patru zile de la căsătorie, Alin Damian şi-a făcut unul dintre cele mai frumoase cadouri de nuntă. Mijlocaşul Arsenalului a bifat o nouă “bijuterie” de gol într-un meci cheie: execuţie perfectă din colţul careului (minutul 51).

În minutul 65 echilibrul din teren s-a rupt, Alexandru Frangu fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.
“Tunarii” au speculat aproape imediat omul în plus, golgheterul Jelescu îndeplinind o simplă formalitate după o eroare a unui fundaş advers (minutul 73).
Câştigătoarea Seriei Nord nu reuşeşte să suplinească absenţa lui Frangu, astfel încât e nevoită să se mulţumească doar cu prezenţa în semifinale, cea mai bună performanţă din istoria fotbalistică a localităţii.
Partida a fost arbitrată la centru de bucureşteanul Iulian Dima (Liga I). Acesta a acordat 12 “galbene” şi nu a ezitat să arate cartonaşul roşu.

CITEŞTE ŞI: Surpiză în prima semifinală a barajului pentru stabilirea campioanei judeţene

Dacă oficialii celor de la Malu susţin că FC Singureni trebuia să mai aibă un jucător eliminat, omologii lor au declarat că au încasat prea multe avertismente, iar adversarii au beneficiat de o mulţime de lovituri libere.

La FC Singureni a fost trecut pe foaia de joc şi primarul Marian Pătuleanu (46 de ani), însă acesta n-a mai intrat ca de obicei pe finalul partidei fiind ţinut e bancă. A surprins absenţa din lot a fostului mare internaţional Dănuţ Lupu (49 de ani). Legitimat încă de anul trecut la FC Singureni, Lupu a fost lăsat în afara lotului de antrenorul Daniel Stoian.

FC Singureni – ARSENAL MALU 0-2 (0-0)
[51’ Alin Damian, 73’ Alexandru Jelescu]
FC SINGURENI: M. Popa – A. Sava, Oancea, Stoian (cpt.), B. Grigore – Nechita, Frangu, D. Zaharia – C. Dedu, Damaschin, Geană. Antrenor: Daniel STOIAN
Au mai evoluat: F. Ene, M. Năstase, Boboc, Simion şi D. Ştefan.
ARSENAL MALU: G. Barbu – G. Alexandru, Marius Gheorghe (cpt.), Lincu, G. Rădulescu – Damian, Nemţescu, Matache, S. Radu – Ferdin, Jelescu. Antrenor: Andrei NEMŢESCU
Au mai evoluat: Dăianu, Mihăiţă Gheorghe, Anghilin, Danciu şi Mario Gheorghe.

Finala campionatului judeţean de fotbal dintre Avântul Floreşti şi Arsenal Malu este programată sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul din Bolintin Deal, cel care a găzduit şi semifinalele.

Text şi foto: Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!