Actualitate

„TOLERANŢĂ ZERO „ FAŢĂ DE…?!

semnul-intrebarii„Toleranţă zero”  la acordarea ajutoarelor financiare acordate persoanelor fără venituri, „”toleranţă zero” faţă de asistaţii de la cantina socială sau faţă de cei care locuiesc la Istru şi care urmează a fi evacuaţi. Acesta e mesajul primarului Nicolae Barbu, transmis în cadrul unei conferinţe de presă, la câteva zile de la câştigarea alegerilor. Este un  mesaj destul de neinspirat, am spune noi, pentru un reprezentant al unui partid social-democrat, unde protecţia socială este, cel puţin declarativ, prioritară.

Fără alte comentarii, vă invit să citiţi declaraţia primarului Nicolae Barbu:

„Haideţi să vă spun ce se va întâmpla! Nu că pornesc … eu nu pornesc războaie , nu pornesc nici măcar bătălii, pe domeniul acesta, dar stabilim pentru că în acest moment nu mai am nicio forţare de undeva să merg pe acele sprijine financiare de dragul de a le da, că sunt propuşi de Grupul Local pentru Incluziunea romilor sau de nu mai ştiu cine. Veţi vedea toleranţă zero la aceste acordări de sprijine financiare celor care nu au niciun venit, dar nici nu muncesc! Nu este obligaţia primăriei să îi susţină şi să-i ţină când ei nu doresc să muncească. Se spune că nu-şi găsesc locuri de muncă. Sunt! Din 800 de beneficiari de ajutoare sociale de stat, 40 doar vin la muncă..şi ăia când şi când, iar 760 îşi iau concedii medicale. Că-s bolnavi! Scutire medicală! Că nu ştiu ce…Deci 760! Voi merge şi altfel.  Voi lua acele adeverinţe medicale şi o să postez să văd şi eu care sunt medicii ăia mulţi care dau aşa  pe bandă rulantă… Bani, poa’ să ia! Copii pot să facă … şi fac. Dar când e vorba de muncă, nu! Veţi vedea toleranţă zero. Să nu am vorbe că dau la români şi nu dau la romi. Nu. …

Acelaşi lucru voi fi cu cantina socială. Familii care aveau câte 5, câte 4 … plecasem pe-o idee acum un an sau doi ani: maxim doi de familie să beneficieze. Acuma m-am trezit cu 4 la o familie. N-am nimic cu E. M. ., dar nu e obligată să-i plătească primăria toate datoriile şi să-i ţină cu mâncare  toată familia. Pentru că dacă ai 4 la cantină…la numărul de calorii care implică o porţie de mâncare , inclusiv sâmbăta şi duminica când li se dă hrană rece (…) Costul în acest moment s-a dublat pe asistat sau la cantină, de la 6 lei a trecut la 12 lei. Păi dacă ai 4 inşi gândiţi-vă că e aproape  50 de lei. Cu 50 de lei, iei 2 pui pentru sâmbătă când nu are mâncare…îi iei un cofrag de ouă…îi iei două batoane de salam.. (….)  Reporter: Asta pentru că n-au votat? Nu, Doamnă! Pentru că nu mai am o constrângere din partea unora, ca să se aprobe aceste lucruri!

La fel continuăm cu evacuarea! Nu suntem în întârziere cu evacuarea celor din blocul D. Nu s-au făcut decât 5 sau 6 evacuări. Până la 28 mai avem. Procedura e un pic mai  greoaie. Acuma ei s-au deşteptat, cu ghilimelele de rigoare, sunt consiliaţi. Nu poţi să intri decât cu executor, cu mascaţi. (…) Eu le-am spus: să plece de bună voie acum cât e soare şi frumos! Să nu se trezească în septembrie când încep ploile că se duc în stradă! (…)  Ăsta mi-a fost programul. Nu am abdicat niciodată de la această linie… A făcut parte din programul meu . Nu este pentru că nu m-au votat! Este pentru că aceşti oameni nu au fost niciodată responsabili pentru acest oraş!”

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!