Social

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din comuna Buturugeni sunt neplătiţi de 7 luni

Reprezentanţii a circa 40 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap din comuna Buturugeni au venit săptămâna trecută, pentru a doua oară în ultima lună, în audientă la prefectul judeţului, Robert Cristoi. Aceştia s-au plâns că de mai bine de 7 luni, nu şi-au mai primit banii de la guvern, prin intermediul primăriei. Ajunşi la limită, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Buturugeni şi-au trimis pentru a doua oară reprezentanţii în audienţă la prefectul judeţului, cu atât mai mult cu cât la precedenta audienţă, li s-au dat asigurări că banii vor ajunge în curând.

Florea Ene – reprezentant al asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap din comuna Buturugeni: „Am venit în audienţă la domnul prefect, a zis că a luat legătura cu domnul primar (Preda Dumitru –  primarul Comunei Buturugeni n.r.) şi a spus că se rezolvă în două săptămâni. Asta a fost în octombrie 2011. Au trecut două săptămâni, am dat telefon la Prefectură, iar cei de la Prefectură ne-au spus că nu sunt bani.”

Sumele restante pe care fiecare asistent personal le are de primit de la primărie se ridică la circa 40 – 50 milioane de lei vechi.

Prefectul judeţului recunoaşte că această situaţie nu este una singulară. Prefectul Robert Cristoi ne-a declarat că este la curent cu această situaţie si că s-au făcut demersuri pentru rezolvarea ei.

Robert Cristoi – prefectul judeţului Giurgiu: „Am făcut demersuri către Direcţia de Finanţe, care a înaintat Ministerului de Finanţe acest demers şi am convingerea şi speranţa că această situaţie se va rezolva în scurt timp. Nu am acum o evidenţă clară pe localităţi a întârzierilor, cert este că unele localităţi probabil nu au prevăzut în buget aceste sume, neţinând cont de structura şi activitatea primăriilor.”

Primarul comunei Buturugeni, Preda Dumitru, îi acuză pe cei din guvern că la rândul lor nu au virat niciun leu, de mai bine de 7 luni, pentru această destinaţie. „Nu am primit nici noi nimic, aşa că nu am avut de unde să plătim, luând în calcul că bugetul comunei Buturugeni este, oricum, unul foarte mic.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!