Sport

Astra Giurgiu are cel mai bun golaveraj din Liga I

Gata, s-a întâmplat. Am trăit-o şi p-asta. Primul meci de Liga I disputat aici, la noi, pe malul Dunării, a avut loc duminică, 23 septembrie, începând cu orele 19.00. Au fost mai bine de 4000 de spectatori în cele două tribune ale noului stadion, spectatori ce s-au manifestat civilizat şi entuziast, de parcă ne-am fi aflat într-o mică urbe germană.

 Acest Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş 4-0 (0-0) va intra în istoria fotbalului local, cu siguranţă. Mai ales că e vorba de o victorie clară, cu patru goluri unul mai frumos decât altul, patru goluri ce au adus-o pe Astra în postura de a avea cel mai bun golaveraj din Liga I.

Pentru două ore şi jumătate, adică până în jurul orei 23.15, duminică seara, Astra Giurgiu a fost chiar pe primul loc în campionat, respectiv până la finele meciului Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj 2-1 (0-0). În aceeaşi ordine de idei, cele 20 de puncte adunate în 9 etape – cu o linie de clasament surprinzând 6 victorii, două egaluri şi o singură înfrângere (3-4 cu Steaua) – sunt întregite de un golaveraj de excepţie, 22-11, peste al Stelei, considerată, pe bună dreptate, cea mai ofensivă trupă din România la ora actuală.

Gigi Mulţescu, aflat la a cincea victorie consecutivă de când a preluat echipa de la Bogdan Stelea, a aliniat următorul unsprezece, cu schimbările de rigoare: Gavrilaş – Enache, Ben Youssef, Găman, Junior – Tembo, Takayuki, William (Ivanovski ’66), Distefano (Vădrariu ’74) – Budescu, Fatai (Seidu Seto ’80). Pentru Astra Giurgiu, cele patru goluri au fost înscrise în repriza secundă de către Distefano ’51, Budescu ’54, Tembo ’61 şi Seidu Seto ’87.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!