Sport

Atitudine de echipă mare: Astra a pierdut sub Pietricica pentru că nu a vrut (doar) un punct

Astra Giurgiu şi-a dorit cu ardoare locul doi în clasement luni seară, previzionând parcă eşecul net al Pandurilor pe Naţional Arena, cu Dinamo. Ştiau că o victorie la Piatra Neamţ le-ar aduce trei puncte cu care s-ar cocoţa în clasament până-n plasa Stelei, acesta fiind, practic, obiectivul maxim de atins. Pentru că, trebuie s-o spunem din capul locului, Steaua nu va mai ceda lideratul campionatului până în etapa cu nr. 34. Nu trebuie să fii vreun mare cunoscător pentru a realiza că în luna mai a anului viitor, Steaua va fi desemnată campioană naţională. Este cel mai plauzibil scenariu cu putinţă. Or, atunci, pentru Astra Giurgiu şi Gigi Mulţescu, locul doi echivalează cu cea mai eclatantă dintre performanţele posibile. E ca şi cum ai fi în locul Valenciei care, acum câteva luni, bifa  locul trei în Primera Division; nu e nevoie de alte precizări, toată lumea ştie cine sunt Barcelona şi Real Madrid.

Ei bine, ca să revenim, după o primă repriză caracteristică Astrei, adică plină de nereuşite – vezi 0-0 cu Mediaş la pauză, 4-0 la final, 0-1 cu CSMS Iaşi în Cupă după 45 de minute, 4-1 la final – elevii lui Mulţescu s-au trezit ca dintr-un vis urât şi au egalat rapid prin Moraes. După 0-2 sub Pietricica în minutul 45, al doilea mitan consemna în minutele 60 şi 68 reuşitele de excepţie ale lui Junior Moraes. Cum însă nu era de ajuns, echipa patronului Ioan Niculae dorindu-şi exclusiv victoria, Astra Giurgiu a presat în continuare şi s-a expus. Astfel a primit golul de 2-3 în minutul 90+4, la un contraatac al… gazdelor.

Peste toate, am avut parte de o a doua repriză consistentă, generoasă în faze ofensive, o jumătate de meci cu Astra în prim plan. Aşa cum vrem să o vedem la lucru şi vineri seară, când la Giurgiu se deplasează cel mai controversat şi mai decibelic dintre patronii momentului. Nu, nu e vorba de Gigi Becali, ci de Adrian Porumboiu. Vineri seară, Astra Giurgiu trebuie să câştige cu FC Vaslui şi, de ce nu, să treacă pe locul doi în clasament, acolo unde, credem noi, îi este locul inclusiv la finalul stagiunii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!