Actualitate

Beianu, un liberal autentic în gândire, dar şi în fapte

După 22 de ani de la Revoluţie, lucrurile s-au schimbat şi nu prea. Tinerii care cred în binele public ar trebui să ocupe funcţiile publice. Este un moment propice să realizăm schimbarea. Oamenii şcoliţi, educaţi, cu o bună instruire sunt chemaţi în faţă, într-un moment foarte delicat, într-o Europă tulburată după trei-patru ani de criză economică. Ne aflăm într-o cumpănă a vieţii, iar vechea gardă ar trebui să facă un pas înapoi. Prezentul şi viitorul sunt doar al tinerilor.

Acestea sunt câteva din considerentele exprimate de profesorul Dumitru Manda la ultima conferinţă de presă organizată de către Dumitru Beianu, la sediul său de campanie.

Profesorul Manda, printre fondatorii PNL Giurgiu, şi-a justificat prezenţa lângă Dumitru Beianu, rememorând momentul în care l-a primit în organizaţia locală a partidului. Se petrecea în 2004. ”M-a surprins plăcut prin discurs, prestanţă, consistenţa ideilor. Mi-am zis imediat: iată-l pe viitorul preşedinte al PNL Giurgiu. Un liberal autentic în gândire, dar şi în fapte. De asemenea oameni avem nevoie. Pe aceştia trebuie să-i sprijinim şi să-i ajutăm. Cât priveşte contrarevoluţia pusă la cale de către Lucian Iliescu,  trebuie să amintesc faptul că, în cadrul partidului, cu ani în urmă, când încă eram membru activ, am semnalat faptul că Iliescu nu acceptă dialogul. Probabil că nu înţelege nici conceptul în sine. Omul acesta nu acceptă decât monologul. Ei bine, după 4 mandate, ar trebui să înţeleagă şi el că nu mai e loc de monolog, trebuie să trecem la dialog. De patru mandate ne ameninţă cu investitorii străini şi cu noi locuri de muncă dar nu se întâmplă nimic. Ba da, mă scuzaţi, se întâmplă ceva. Se investesc 30 de miliarde într-o cârciumă la Bălănoaia, în timp ce liceul în care a învăţat şi primarul nu poate fi renovat de cinci ani de zile…”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!