Economic La zi

Bugetul propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu, atacat? Primul pas a fost făcut!

prefect mustateaPrefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu, a demarat procedura prealabilă atacării în instanţa de contencios-administrativ a Hotărârii Consiliului Judeţean privind bugetul propriu al acestuia.
Adică, a făcut analiza legalităţii hotărârii respective şi a transmis CJ constatările motivelor privind atacarea, fiind vorba despre două anexe din buget. Una se referă la capitolul de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene, iar cealaltă la investiţii, aici fiind cuprinse şi 95 % dintre cele cu fonduri europene.
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a explicat, vineri, 4 aprilie, în conferinţă de presă, motivele aduse de prefect şi a venit cu documente care să demonstreze că Lavinia Crişu nu ar avea dreptate.
Contraargumente cu „vorbele” Laviniei Crişu
Oricum, până când va decide instanţa de contencios-administrativ cum stau lucrurile, bugetul, în deplinătatea sa, va fi blocat, susţine Mustăţea, citând-o chiar pe Crişu, de pe vremea când ea era director al Direcţiei Juridice a Consiliului Judeţean. Mai exact, sunt declaraţii din 2012, când bugetul propriu al instituţiei amintite a fost blocat din cauza unei situaţii similare. Acestea ar dovedi că hotărârea aferentă nu poate fi atacată pe capitole, deci şi salariile angajaţilor ar putea fi afectate, la fel şi celelalte toate capitole necombătute de prefect. „Noi avem un singur act administrativ, o singură Hotărâre care nu a fost aprobată pe capitole, toate ţin de această activitate administrativă”, a spus Mustăţea, citând-o pe Lavinia Crişu- o declaraţie de la vremea menţionată.
Şeful de la judeţ a vorbit, vineri, pe larg despre motivările prefectului, el venind cu contraargumente şi spunând că, de fapt, s-ar dori modificări la buget în strânsă legătură cu amendamentele prezentate de consilierii judeţeni ai PSD la şedinţa în care s-a votat hotărârea.
Modificări pe capitolele la care au venit cu amendamente cei de la PSD
Mustăţea a explicat, de altfel, în mai multe rânduri de ce amendamentele nu ar avea o fundamentare legală, în cazul banilor alocaţi capitolului de deszăpezire fiind vorba despre sume pentru tot anul 2014, iar cu sume luate de la unele drumuri şi date la altele ar însemna deturnare de fonduri.
„Nu are motive să atace aceste anexe. Eu nu sunt pixul lui Bădălău(Niculae Bădălău, şeful PSD Giurgiu, n.r.), să fie clar! Bugetul îl face preşedintele Consiliului Judeţean, nu partidele, nu parlamentarii. Ne-am săturat de doamna aceasta(Lavinia Crişu, n.r.), acum mă bucur că i-am făcut sesizare la Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(…), iar săptămâna viitoare, voi face o scrisoare către premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, ca să afle ce conotaţii a atins lupta politică, aici, la Giurgiu”, a mai spus Mustăţea.
Contactată telefonic, Lavinia Crişu ne-a declarat, aşadar, că această procedură prealabilă înseamnă că, deocamdată, a fost transmisă Consiliului Judeţean analiza legalităţii hotărârii privind bugetul. La capitolele amintite şi de Vasile Mustăţea, prefectul susţine că nu ar fi fost respectate prevederile legale, însă că a cerut Consiliului Judeţean să facă modificările cerute. În acest caz, bugetul nu va mai fi atacat, iar dacă nu, se va adresa instanţei de contencios-administrativ.
Urmăriţi în această seară, la Valahia TV(www.valahiatv.ro ), în jurnalul de ştiri, iar mai apoi într-o Ediţie Specială, mai mult din declaraţiile preşedintelui CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, pe această temă.
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!