La zi

Cine sunt duşmanii Direcţiei Judeţene de Transport?

„Şi-a făcut datoria şi îl voi susţine în continuare pe Aurel Biţin”, a afirmat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu. Edilul a comentat cazul directorului adjunct de la Direcţia Judeţeană de Transport, precizând că oamenii legii nu au adus până acum nicio dovadă în baza căreia Biţin ar trebui să fie acuzat.

Aurel Biţin, director al Serviciului Control Trafic din cadrul Direcţiei Judeţene de Transport şi Administrarea Drumurilor Judeţene, a intrat în atenţia presei după ce Direcţia Generală Anticorupţie ar fi întocmit un dosar penal pe numele acestuia.

„Acum mai bine de o jumătate de an, au venit trei domni încruntaţi să îmi spună că există o plângere pe numele lui Biţin. Au cerut documente legate de fişa posturilor, acte pe care Direcţia de Transport le-a pus la dispoziţie. Le-am explicat şi dumnealor, şi rămân, până la proba contrarie, partizan al acestei idei, aceea că şi-a făcut datoria şi îl susţin. Domnul Biţin a reuşit, în 2010, să aducă la bugetul judeţului peste 10 miliarde de lei vechi din amenzi. Sigur că această sumă are două motivaţii, una este legată de faptul că ministrul Transporturilor a mărit pe vremea aceea foarte mult cuantumul amenzilor pentru depăşirea sarcinii admisibile pe osii. Amenda minimă este de 150 milioane de lei vechi, iar maximul se poate plăti 250 de milioane. Domnul Biţin s-a ocupat serios de această activitate şi e uşor de închipuit că, în România noastră, copiată la indigo de la judeţ la judeţ, şi-a făcut foarte mulţi duşman”, a spus Beianu.
Dumitru Beianu s-a referit, firesc, şi la marile firme de transport.

„Unii transportatori s-au obişnuit cu un anumit statut, au canale de comunicare cu oamenii care îi pot ajuta, sau scapă de situaţii delicate. Este vorba despre o dispută declarată cu transportatorii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!