La zi Social

Cod portocaliu de inundaţii şi la Giurgiu. Deversări, doar pe păşuni

cod-portocaliu-de-inundatii-pe-raurile-din-judetul-olt-116078-1Nu sunt aşteptate probleme în gospodării, însă vor fi acoperite de apele râului Neajlov păşuni, anunţă autorităţile giurgiuvene.
De miercuri dimineaţă şi până pe 1 august, este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pe râul Neajlov, pe sectorul Giurgiu, dar a fost emis şi o avertizare pentru râul Sabar, în aceeaşi perioadă. Potrivit directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica, în judeţul nostru, nu sunt aşteptate situaţii deosebite.
„Avem doar o creştere mică pe râul Neajlov în amonte de podul hidrometric de la Vadu Lat. În continuare, va creşte, iar la formare râul Neajlov are, la ora actuală, un debit de aproximativ 60 de metri cubi pe secundă, care se vor propaga, în cursul zilei de mâine, spre judeţul Giurgiu, cu preponderenţă în comunele Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Bucşani şi Vadu Lat, se va tranzita sa”pre râul Argeş, pe raza comunelor Clejani şi Comana”, a spus Dragoş Stoica.
Directorul SGA Giurgiu a precizat, aşadar, că sunt aşteptate doar inundaţii pe terenuri neproductive, fără pagube materiale însemnate. „Este posibilă, din datele pe care le avem, o deversare a râului Neajlov, pe DJ 601 A, Crevedia-Roata, pe o înălţime de 20-30 de centimetri. Cred, totuşi, că se va putea circula, în continuare, pe tronsonul respectiv, cu grijă şi sub îndrumarea poliţiştilor şi a celor de la Drumuri”, a mai spus Stoica.
Un cod galben de inundaţii a fost emis şi pentru râul Sabar, însă, potrivit conducerii SGA Giurgiu, în acest caz, nu sunt aşteptate inundaţii pe raza judeţului Giurgiu.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!