Comentarii

De-a râsu’-plânsu’ la bacalaureat

Intre_noi_fie_vorba2În fiecare an, găsim motive în exces să ne amuzăm în această perioadă a verii. De ce? Pentru că tocmai ce ni se relevă perlele dragilor noştri elevi după proba scrisă la română.

Ei bine, anul 2013 vine cu un alt tip de umor. Unul ce ne-ndeamnă la reflexii adânci vizavi de viitorul celor mai tineri dintre noi. Pentru că cei care-au trecut de prima jumătate-a vieţii, mai degrabă nu au ce să mai aştepte. Pot pleca liniştiţi la culcare. Cortina a fost trasă, piesa s-a desăvârşit, clovnii au aplaudat strategic, ceilalţi politicos…

Ce îi aşteaptă pe ai noştri copii, implicit pe copiii acestor copii? Trageţi dumneavoastră concluziile, după ce un elev care trebuia să scrie două-trei sute de cuvinte referitoare la alegerea unui model de viaţă, a produs următoarele slove, de reţinut (desigur) de către ingrata posteritate:

”O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se pleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fii toată ziua la televizor, să arunci bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!