Actualitate Cultură

DESPRE PIESA „LOSER”: „Este vorba şi despre ratările unor iubiri pasagere sau nefondate. Se poate interpreta în foarte multe feluri!”

1458752_668508659868037_1915173978_nAu mai rămas două zile până la prezentarea celui de-al doilea spectacol al Studioului Experimental, respectiv celei de-a 5-a premiere în această stagiune şi celei de-a 27-a piese româneşti în cadrul programului „Giurgiu, cetatea dramaturgiei româneşti”, derulat la Teatrul „Tudor Vianu”. Piesa „Loser”, scrisă şi regizată de renumitul Mircea Radu Iacoban, îşi aşteaptă spectatorii, iubitori de artă teatrală, joi, 5 decembrie, la premieră.
Marţi, 3 decembrie, la sala mică a teatrului nostru, conducerea instituţiei de cultură şi o parte din echipa proiectului au susţinut o conferinţă de presă pe acest subiect.
Mircea Radu Iacoban a reamintit faptul că a avut o colaborare fructuoasă cu cei doi actori, Violeta Teaşcă şi Alexandru Georgescu, şi a vorbit despre piesa Loser. „Este o piesă despre însingurare, despre întâlnirea şi dialogul a două singurătăţi. Este o piesă care încearcă să propună un unghi de vedere asupra conflictului latent între generaţii. Şi, ca o subtemă, relaţia dintre cultură şi responsabilitate. Asta am vrut. Acum să vedem dacă am şi izbutit să transmit”, a spus Mircea Radu Iacoban.
Actor al Teatrului Naţional, iar acum, prin intermediul piesei „Loser”, şi al nostru, al giurgiuvenilor, Alexandru Georgescu a mărturisit faptul că scenariul l-a emoţionat şi speră ca şi publicul să fie cucerit pe deplin.
„E o piesă în care oamenii se întâlnesc, dar rămân la o rece distanţă. Încearcă să se apropie fără prea mult succes. Cineva spunea că un însingurat este un om fără iubire. Fiecare îşi iubeşte, poate, ceva în viaţă, un drum, are un scop, îşi propune ceva, dar fără a ne apropia unii de alţii, fără a ne iubi, nu cred că lumea asta mai poate fi frumoasă!”, a subliniat Alexandru Georgescu.
„Loser” este şi o piesă de public, a spus, la rândul său, directorul Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, specificând că spectacolul merit văzut inclusiv de adolescenţi. „Este vorba şi despre ratările unor iubiri pasagere sau nefondate. Se poate interpreta în foarte multe feluri. Eu zic că este o piesă de public, dar, în acelaşi timp, e şi o piesă de meditaţie”, a conchis Mircea M. Ionescu.
Aşadar, giurgiuvenii sunt invitaţi la premiera piesei „Loser”, joi, 5 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul fiind jucat în sala studio a instituţiei de cultură giurgiuvene.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!