Sport

E prea frumos ca să fie adevărat. Două stadioane omologate pentru Liga I în Giurgiu?

Încă nu m-a convins nimeni că în afara modernizării stadionului de la Fabrica de Zahăr, la un moment dat vor starta şi lucrările la noua arenă de lângă Steaua Dunării. Acolo unde Ioan Niculae a cumpărat 30 ha de teren pentru un stadion cu 14-16 mii de locuri, taman bun de omologat pentru Europa League. Încă nu m-am dezmeticit nici în privinţa meciurilor disputate acasă, în cazul Astrei. Şi apropo, care Astra? Astra Ploieşti, Astra Giurgiu, Astra Niculae, care Astra?

Înţeleg că unul din cei trei miliardari ai ţării (pe lângă Ţiriac şi Patriciu) ar fi scos din buzunar peste un milion şi jumătate de euro pentru extinderea, modernizarea şi reabilitarea stadionului din Complexul ”Marin Anastasovici”. Tocmai pentru ca echipa să poată evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, de vreme ce condiţiile de omologare a terenurilor din primul eşalon impuneau mărirea suprafeţei de joc, sistem de udare automată dar şi de încălzire, instalaţie de nocturnă, plus o capacitate minimă de 6000 locuri pe scaune. Ce rost ar avea însă asemenea investiţii dacă, într-adevăr, într-un an, doi, lângă Steaua Dunării vei avea un stadion unde să-i poţi primi, să zicem, pe campionii Germaniei, Borussia Dortmund, într-un amical ce precede începerea noului sezon.

Pentru că, îndiferent câţi bani ar avea domnul Niculae, un milion şi jumătate de mandarine nu-s bani puţini azi, în vreme de criză. De fapt, nu-s bani puţini oricând. Iar, fals paradoxal, cei mai bogaţi dintre noi sunt şi cei mai avari dintre noi. Nu mă poate convinge nimeni că nu se putea juca în continuare la Ploieşti, până ce stadionul din ”Vale”, cum îi spuneau giurgiuvenii, odinioară, zonei de lângă Casa Armatei, s-ar fi finalizat. Nu cred o iotă din greutatea acelor norme ROAF. Adică, vezi Doamne, de vreme ce Astra şi-a mutat sediul social la Giurgiu acum doi ani, n-ar fi putut evolua la Ploieşti în continure. Unde bre, în Românica?, să fim serioşi.

Pe de altă parte, nu pot crede într-un scenariu atât de optimist – două stadioane de Divizia A într-o aceeaşi minusculă urbe – pentru că, sincer, este şi greu de digerat într-o comunitate care nu a avut decât o echipă foarte bună de Divizia B. Şi aia în anii ’70.

Presupunând însă că se va întâmpla ca acest campionat, FC Astra să-l ducă pe ”Marin Anastasovici”, iar de la anul, adică din toamna lui 2013, să-i…  revedem la lucru pe Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui şi CFR Cluj – unii dintre noi cocoţaţi pe Hotelul Steaua Dunării pentru că n-am mai găsit bilete pe ”Centralul din Vale” -, voi fi primul care îşi va cere scuze public pentru neîncrederea, suspiciunea şi refractarul afişate.

Fără nici cea mai vagă urmă de sarcasm, eu unul, deocamdată şi nu numai, m-aş mulţumi şi cu stadionul ce se construieşte acum. Doar cu atât. Respectiv cu un soi de ”Regie”, dar cu nocturnă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!