Politic

Femeile liberale şi-au ales conducerea la nivelul municipiului

Vineri, 18 februarie, a fost constituită Organizaţia de Femei a PNL Giurgiu la nivelul municipiului. Este vorba, de fapt, despre o întrunire la care au participat peste 200 de femei, membre ale PNL, întrunire care a avut ca scop alegerea Biroului Permanent Local al Organizaţiei.

Evenimentul a fost rezultatul unei iniţiative aparţinând primarului Lucian Iliescu şi preşedintelui Organizaţiei municipale a PNL, Toma Petcu, iniţiativă care a fost pusă în practică de un grup format din membre ale formaţiunii liberale şi, ulterior, de colegele care li s-au alăturat.

Din partea Organizaţiei Judeţene a PNL, au fost prezenţi, alături de doamnele liberale, şi le-au adresat acestora mesaje de sprijin şi încurajare, mai mulţi domni din conducerea acestei formaţiuni: primarul Lucian Iliescu – preşedinte al PNL Giurgiu, senatorul Vasile Mustăţea, Toma Petcu – preşedinte pe municipiu al PNL, Ionel Muscalu – preşedinte al Organizaţiei TNL, precum şi mulţi alţi membri ai Biroului Politic Judeţean.

Ceea ce s-a întâmplat pe 18 februarie poate fi considerat o premieră, pentru că s-a dovedit că femeile liberale din municipiu au reuşit să se organizeze într-un timp record, formând o structură solidă şi reprezentativă. De remarcat faptul că o bună parte din această organizaţie este reprezentată de multe dintre doamnele care au venit în PNL Giurgiu din Organizaţia municipală a PSD, odată cu trecerea la liberali a fostului preşedinte al filialei municipale social-democrate, Marian Măroiu. Acesta a fost, de altfel, prezent şi el la întrunirea organizată de femeile liberale, adresând, alături de ceilalţi lideri PNL, mesajul său numeroaselor colege prezente în sală.

Alegerea Biroului Permanent Local al organizaţiei femeilor liberale s-a făcut în baza candidaturilor depuse, potrivit normelor statutare. Pentru funcţia de preşedinte a existat doar o singură candidatură, depusă de Daniela Neagu, cea care a fost aleasă, de altfel, cu unanimitate de voturi. Celelalte opt locuri din Biroul Permanent au fost ocupate în ordinea numărului de voturi obţinute de cele 11 candidate. Violeta Chiran şi Artemiza Brezae au întrunit numărul de voturi pentru a fi declarate vicepreşedinţi ai Organizaţiei, iar în Biroul Permanent au mai fost alese Mariana Anton, Lia Oprea, Claudia Vintilă, Milica Farmatu, Roxana Romeghea şi Tinela Brişcă. Membri supleanţi au fost alese Gabriela Cibi, Iuliana Georgescu şi Raluca Prună.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!