La zi

INTERVENŢII ISU GIURGIU

interventii-isu-giurgiuÎn perioada 21 – 24.08.2015, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu au intervenit la un număr de 42 situații de urgență, astfel:
33 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare;
3 accidente rutiere;
2 incendii;
1 intervenţie la inundaţii;
1 altă intervenţie;
1 sprijin SAJ;
1 misiune de protecţie (meci de fotbal).
În cazul intervențiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, dureri abdominale, dureri toracice, dureri lombare, dispnee.
În data de 21.08.2015, a avut loc în localitatea Adunaţii Copăceni, pe DN 5, un accident rutier fără victime. S-a intervenit pentru deconectarea bornelor de la baterie, degajarea în afara părţii carosabile şi sablarea carosabilului de resturile de ulei şi combustibil. Pentru gestionarea evenimentului a acţionat Punctul de lucru Călugăreni cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.
În data de 21.08.2015, a avut loc în localitatea Naipu, pe DN 6, un accident rutier fără victime. S-a intervenit pentru sablarea carosabilului de resturile de ulei şi combustibil. Pentru gestionarea evenimentului a acţionat Garda de intervenţie Mihăileşti cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.
În incendiul produs în data de 22.08.2015 la un stâlp din oraşul Bolintin Vale, a ars izolaţia din mase plastice de la cablurile electrice pe o suprafaţă de aproximativ 1 m. Pentru gestionarea evenimentului a acţionat Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric.
În data de 23.08.2015, a avut loc pe A 1, km 30, un accident rutier fără victime. S-a intervenit pentru sablarea carosabilului şi deconectarea acumulatorului. Pentru gestionarea evenimentului a acţionat Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.
În incendiul produs în data de 24.08.2015 la o locuinţă în localitatea Bucşani, au ars mobilierul de la baie, tabloul siguranţe, cada de la baie, oglinda, uşa, geamul termopan, aparatul de aer condiţionat şi 2 aplice. Pentru gestionarea evenimentului a acţionat Garda de intervenţie Roata de Jos cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă şi 1 ambulanţă SMURD. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric.
În cadrul proiectului „Carte de Salvare la Bord”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Automobil Clubul Român și-au unit forțele în eforturile comune de reducere a numărului victimelor accidentelor rutiere și de salvare a vieților omenești.
„Cartea de Salvare la Bord” corespunzătoare autoturismului se poate descărca gratuit de pe site-ul www.csb.acr.ro, fiind apoi printată color.
Pentru a fi cât mai accesibilă echipajelor de salvatori, „Cartea de Salvare la Bord” trebuie să fie amplasată, în fiecare autoturism, în spatele parasolarului din dreptul conducătorului auto.
Este foarte important să fie indicată prezența „Cărții de Salvare la Bord” prin fixarea unui autocolant în interiorul parbrizului, pe partea stângă (fie în colțul de jos, fie în colțul de sus) ori în spatele oglinzii retrovizoare, neafectând vizibilitatea șoferului.
Prin aplicarea acestui autocolant, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare vor fi informate că, la bordul autoturismului, se află o „Carte de Salvare la Bord”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!