Actualitate

IPJ Giurgiu, bilantul unei zile!

STOP ȚIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ
 Polițiștii giurgiuveni au prins în flagrant o femeie  de 58 de ani, care deținea asupra sa un număr de 9 pachete de țigarete provenite din contrabandă, valoarea acestora fiind de aproximativ 117 lei.
Luni, 2 iulie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au prins în flagrant o femeie, de 58 de ani, din municipiul Giurgiu, care deținea asupra sa un număr de 9 pachete de țigarete ce nu aveau aplicat timbru fiscal, valoarea acestora fiind de 117 lei.
 În urma activităților, cele 9 pachete de țigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate la Camera de Corpuri delicte din cadrul I.P.J. Giurgiu.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.
 LA 36 DE ANI, A FOST DEPISTAT CONDUCÂND FĂRĂ SĂ DEȚINĂ PERMIS DE CONDUCERE
 Polițiștii giurgiuveni cercetează un bărbat, de 36 de ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere.
 Luni,  2 iulie a.c., în jurul orei 14.30 polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 99, în localitatea Puieni un bărbat de 36 de ani, din comuna Adunații Copăceni, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere și  sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără  permis de conducere.
VIOLENȚA – O LECȚIE CE NU TREBUIE ÎNVĂȚATĂ!
Politistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a violenței în familie “Violența Nu Are Culoare”, în zona Istru și cartierul Policlinică, din municipiul Giurgiu. 
 Astfel, luni 2 iulie a.c.,  polițiștii giurgiuvenii au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a violenței în familie “Violența Nu Are Culoare” în zona Istru și cartierul Policlinică din municipiul Giurgiu.
Activitățile de prevenire au avut ca scop diminuarea riscului infracțional și victima în rândul cetățenilor, unde au fost transmise informații cu privire la modalitățile de acțiune a infractorilor, la cauzele favorizante săvârșirii infracțiunilor, dar și la modalitățile de prevenire ce pot fi  puse în practică imediat.
Cu acest prilej au fost purtate discuții cu cetățenii și distribuite materiale informativ-preventive, obiectivul fiind acela de creștere a nivelului de informare în ceea ce privește modalitățile de preîntâmpinare a furturilor și importanța adoptării unui comportament  preventiv.
Inițiativa polițiștilor a fost primită cu mare interes de către cetățenii din mediul rural, care au apreciat ca pozitivă acțiunea de prevenire a furturilor din locuințe, buzunare și a infracțiunilor cu violență.
Ce faci atunci când izbucnește un episod cu violență?
Sună imediat la 112 când ești în pericol!
Dacă nu poți părăsi locuința, încearcă să te izolezi într-o cameră și să suni la 112. Dacă nu ai reușit să iei un telefon cu tine, strigă tare, ca să audă vecinii, sau deschide geamul și cere ajutor. Nu te adăposti în bucătărie – acolo sunt cuțite și obiecte cu care agresorul te-ar putea răni. Dacă nu ai reușit să scapi de agresor, încearcă să te protejezi în cele mai sensibile părți ale corpului – fața și capul. Spune-le copiilor să se încuie într-o cameră sau să fugă la un vecin sau la o rudă de încredere.
Nu ești tu vinovată de comportamentul abuziv al partenerului tău. Singurul lucru care contează este siguranța ta. Meriți să trăiești fără teamă!
 ÎNCĂ UN MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI
Polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, de 41 de ani, condamnat la pedeapsa cu închisoarea pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Astfel, luni 2 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Vărăști, județul Giurgiu, pe numele căruia Judecătoria Giurgiu a emis Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea la data 28.06.2018, sub aspectul săvârșirii infracțiunii la regimul circulației rutiere, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoarea de la 1 an și 6 luni.
Persoana depistată a fost preluată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au întocmit documentația necesară și au procedat la depunerea acestuia în cadrul Penitenciarului Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!