Actualitate

Județul Giurgiu: Încă mai avem localități fără medic de familie

Anul trecut, serviciile medicale decontate cel mai mult de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu au fost cele din unitățile sanitare cu paturi –  47.458.040 lei. Pentru medicamente a fost decontată suma de 45.613.201 lei, dintre care 10.410.860 lei pentru medicamentele utilizate în tratarea bolilor incluse în programele naționale, cum ar fi bolile oncologice și cele rare.

Pentru asistența medicală primară (medici de familie) au fost decontate 29.810.540 lei.

În ceea ce privește serviciile medicale clinice (medici specialiști – cabinete în ambulatoriu, inclusiv ambulatorii în spitale) și paraclinice, decontarea ajunge la valoarea de  6.736.610 lei, respectiv 3.399.730 lei.

Pentru serviciile de hemodializă și dializă peritoneală au fost decontate 8.708.240 lei.

Pentru 2020, bugetul CJAS Giurgiu este alocat doar pentru lunile ianuarie și februarie, și se încadrează în media lunară a anului 2019.

Pe de altă parte, o problemă cu care se confruntă CJAS Giurgiu și pe care directorul instituției, Florentina Popescu, a dorit să o semnaleze prin intermediul publicației Informația de Giurgiu, este lipsa medicilor de familie în mai multe localități din județ, precum: Schitu, Răsuceni, Bulbucata, Cosoba, Găujani, Gogoșari.

„Populația din aceste localități este înscrisă pe listele medicilor de familie din localități învecinate, iar la Găujani și Gogoșari sunt medici din oraș care și-au deschis puncte de lucru în aceste localități și merg acolo două zile pe săptămână”, ne-a mai precizat Florentina Popescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!