Actualitate

Lucrări pe Drumul Judeţean 412 C

Este o cale de acces intens tranzitată, fiind legătura principală între Drumul Naţional 61 Giurgiu-Găeşti şi Drumul Judeţean 601 Videle-Mârşa. Pentru a fi străbătut în cele mai bune condiţii, pe DJ 412 C, în apropiere de Bucşani, au început lucrările de modernizare, finanţate de Consiliul Judeţean. Preşedintele Dumitru Beianu, prezent luni, 12 decembrie, la lucrările de pe Drumul Judeţean 412 C, ne-a declarat că a fost finalizată procedura de achiziţie publică pentru reabilitarea unui drum judeţean şi pentru modernizarea altor două. DJ 412 C este una din cele două căi de acces pe care sunt efectuate lucrări de modernizare. „Astfel, este frezat stratul de uzură, care oricum e fisurat şi, după aceea, va fi refăcut stratul respectiv pe un kilometru, urmând ca pe ceilalţi 2,6 kilometri cât au mai rămas până la limită, să fie realizată şi partea de fundaţie şi stratul intermediar. Sunt aşadar alte trei lucrări pe care Consiliul Judeţean intenţionează ca, undeva, până la jumătatea anului viitor, să le finalizeze”, ne-a spus Dumitru Beianu.

În reabilitare a intrat Drumul Judeţean 401, între Hotarele şi Hereşti, iar lucrări de modernizare sunt efectuate şi pe DJ 507 A, Vamă-Oinacu. Preşedintele CJ Giurgiu ne-a mai spus că pentru cele trei căi de acces a fost pusă în practică o soluţie financiară „de criză”. Adică, firma contractată s-a angajat să acţioneze pe cele trei drumuri judeţene, acceptând ca plata să fie făcută eşalonat, pe o perioadă de 8 ani. Valoarea investiţiilor se ridică la 140 de miliarde lei vechi.

„Sunt soluţii în vremuri de criză pentru administraţii aflate în Opoziţie, cum este şi cazul Consiliului Judeţean Giurgiu. Însă, această situaţie nu ne descurajează. Iată că şi firmele sunt interesate să aibă lucrări, să lucreze cu Consiliul Judeţean, iar noi suntem interesaţi să oferim locuitorilor acestui judeţ o infrastructură modernă, aşa cum îşi doresc”, a mai spus Beianu.

Revenind la DJ 412 C, am aflat cât de important este pentru oamenii din Bucşani să aibă un drum modern, chiar de la primarul comunei menţionate, Radu Pătrăşescu.

„Mulţumim Consiliului Judeţean Giurgiu, în special domnului preşedinte Dumitru Beianu, pentru demararea unei astfel de acţiuni puternice. Această investiţie înseamnă un mare curaj şi bineînţeles o mare bucurie pentru comunitatea noastră. Un drum modern înseamnă un loc civilizat, venirea investitorilor şi pe aceste meleaguri. Mulţumim încă o dată preşedintelui Dumitru Beianu pentru acest început furtunos şi curajos”, a spus primarul Pătrăşescu.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a specificat faptul că instituţia pe care o conduce a mai pregătit un alt pachet de lucrări ce vor fi licitate în condiţii similare cu cele menţionate mai sus. „Investiţiile acestea vor însuma alţi aproape 50 de kilometri de drumuri judeţene. Ne vor mai rămâne două DJ-uri, adică 503, cel ce face legătura cu Toporu, respectiv DJ 505 între Gogoşari şi silozul Chiriacu, pentru care nici fondurile europene şi nici bugetul propriu nu ne oferă soluţii. Însă, dacă vom avea posibilitatea, în următorul mandat vom găsi soluţii pentru a avea o infrastructură modernă în toate zonele judeţului”, a afirmat Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!