Cultură

Maestrul Radu Beligan sărbătoreşte 95 de ani pe scenă

radu_beligan_jurnalul_ro_65320000Pe 14 decembrie, Radu Beligan împlineşlte venerabila vârstă de 95 de ani şi, ca şi în anii precedenţi, maestrul va fi felicitat de colegi şi publicul fidel sub aceleaşi auspicii. Pe scenă.
În 9, 10, 14 şi 16 decembrie, Radu Beligan va juca la Teatrul Metropolis în noul specatcol “Lecţia de voloncel”. Totodată, pe 15, maestrul va reveni în piesa “Egoistul” la Teatrul Naţional.
Cei 95 de ani de viaţă vor fi sărbătoriţi concomitent cu 75 de ani de carieră. Radu Beligan, director onorific al Teatrului Metropolis, se va regăsi în comedia ”Lecţia de violoncel” în regia lui Felix Alexa, alături de fiica sa, Lamia Beliugan, dar şi de mult mai tinerii colegi Marius Manole şi Tania Popa.
Pe site-ul TNB sunt inserate câteva consideraţii care sintetizează viaţa acestui artist român nepereche: La o vârstă la care cei mai mulţi dintre noi nici nu îndrăznesc să viseze, cel mai mare şi mai îndrăgit actor român regizează, conferenţiază, publică, acordă interviuri şi, mai ales, joacă.
Una peste alta, este indubitabil că Radu Beligan reprezintă, fără echivoc, o personalitate unică a cărei operă artistică se confundă cu istoria teatrului românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!