La zi

Minele închise sau aflate în conservare se vor redeschide

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat marţi, 28 mai, că în maximum două săptămâni, Guvernul va elabora un act normativ privind redeschiderea minelor închise sau aflate în conservare.

”La Ministerul Economiei suntem într-o amplă acţiune de a redeschide extracţiile de la Remin, Moldomin şi Moldova Nouă. De asemenea, ne dorim lărgirea extracţiilor de la CupruMin, toate acestea coroborate cu  promovarea unei noi legislaţii. În maximum două săptămâni, Guvernul va elabora actul normativ prin care se vor redeschide minele închise şi cele aflate în conservare.”

Vosganian nu a uitat să reitereze vina împărţită a guvernelor ce s-au perindat pe la Palatul Victoria în ceea ce priveşte mineritul şi nu numai. ”Fiecare guvernare, în felul ei, a făcut şi bune şi rele. Dacă mineritul este în situaţia în care este astăzi, dacă noi, în România, aproape că nu mai avem extracţie de neferoase, dacă nu mai avem nici o verigă care să prelucreze minereurile şi suntem nevoiţi să le exportăm, ei bine, pentru toate acestea răspunderea aparţine tuturor. De ce? Pentru că nu am avut un proiect naţional pe aceste teme.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!